Skip Navigation LinksDomovSkupina MKKoledar dogodkovPretekli dogodkiTek na mestu z dr. Renato Salecl

Koledar prireditev

Tek na mestu z dr. Renato Salecl

19.09.17 ob 18:00 - 19:00 - Mestna knjigarna Maribor

Pogovor ob novi knjigi dr. Renate Salecl, Tek na mestu.
Tek na mestu z dr. Renato Salecl

Filozofinja in sociologinja dr. Renata Salecl je zbrala svoja razmišljanja o sodobni družbi, ki jih je v zadnjih letih objavila v Sobotni prilogi Dela. "Moja knjiga je na neki način začetek prespraševanja sprememb, ki jih živimo danes," pravi Renata Salecl o svoji knjigi Tek na mestu.

Čeprav je posameznik tako na delovnem mestu kot v zasebnem življenju nenehno pod pritiskom, da teče bolje in hitreje kot drugi, se zdi, da kot družba tečemo na mestu. Knjiga Tek na mestu s številnimi zgodbami iz vsakdanjosti ponazarja, kako ideologija neoliberalizma vpliva na naše življenje: povečuje tesnobo, sproža nove psihološke simptome in paradokse, spreminja naš pogled na delo, etiko, ljubezen, starševstvo, genetiko in prihodnost. Renata Salecl v Teku na mestu z veliko občutljivostjo zaznava in opisuje nove pojave in spremembe v sodobni stvarnosti. Njene pronicljive analize pa pomagajo razumeti, kako deluje ta svet.

Dr. Renata Salecl je filozofinja in sociologinja. Je redna profesorica in znanstvena svetnica, zaposlena na Inštitutu za kriminologijo pri Pravni fakulteti v Ljubljani. Kot gostujoča profesorica predava na Cardozo School of Law, New York, ter na School of Law, Birkbeck College, University of London. V preteklosti je med drugim predavala tudi na Cornell University, University of Michigan, Duke University, New School University ter Humbold Universität v Berlinu. Bila je tudi članica Znanstvenega kolegija v Berlinu. Njene knjige so prevedene v petnajst različnih jezikov.

Pogovor z dr. Renato Salecl bo povezovala promotorka literature in branja prof. Zora A. Jurič.

 

Lepo vabljeni!

 

Dogodek je del kulturnega programa knjigarne, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.

 

 

Bodite obveščeni!

Prijavite se na E-novice Zmenek s knjigo.

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.