Skip Navigation LinksDomovSkupina MKKoledar dogodkovPretekli dogodkiOb knjigah zorimo

Koledar prireditev

Ob knjigah zorimo

14.11.17 ob 18:00 - 19:00 - Mestna knjigarna Maribor

Knjižni pogovor Zore A. Jurič z zanimivimi gosti.
Ob knjigah zorimo

V novembru bo izšel stoti roman iz zbirke Moderni klasiki in tokratni pogovor bo posvečen tej odlični zbirki.  Voditeljica Zora A. JURIČ je v goste povabila sedanjega urednika zbirke Aljošo HARLAMOVA ter urednico Večerove kulture Petro VIDALI. Pridružil se jim bo tudi bivši urednik Modernih klasikov Zdravko DUŠA.

V pogovoru bodo pod drobnogled vzeli dva nedavno izšla romana iz zbirke: roman ruskega avtorja Andreja VOLOSA Vrnitev v Pandžrud, sijajno zgodovinsko pripoved o potovanju oslepelega Carja poetov, filozofsko študijo, ki se naslanja na bogato tradicijo ruskega literarnega bogoiskateljstva, za katero pa lahko mirno trdimo, da je aktualna tudi za naš čas, saj kot pravi avtor »najpomembnejša čustva, želje in hrepenenja ljudi skozi stoletja ostajajo nespremenjeni« ali z besedami glavnega junaka: »Preteklost je bila nekoč prihodnost in prihodnost bo nekoč preteklost.«

V preteklost svojega življenja pa zre avtorica drugega romana, o katerem bo govora, mlajša pisateljica mehiškega rodu Guadalupe NETTEL  v romanu Telo, v katerem sem se rodila.  Kako osmisliti svoje življenje, kako razumeti zapletene odnose z materjo, kako vrednotiti prijateljstvo in navsezadnje, kako sprejeti sebe.

Lepo vabljeni!

 

Zori A. Jurič in njenim gostom se na zanimivih knjižnih klepetih lahko pridružite vsak drugi torek v mesecu, v Mestni knjigarni Maribor. Skupaj bomo zoreli ob knjigah, ki jih ne smemo spregledati.

Dogodek je del kulturnega programa knjigarne, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.

Bodite obveščeni!

Prijavite se na E-novice Zmenek s knjigo.

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.