Skip Navigation LinksDomovSkupina MKKoledar dogodkovPretekli dogodkiLiterarni pogovor

Koledar prireditev

Literarni pogovor

26.10.18 ob 18:00 - 19:00 - Mladinska knjiga Izola

Miljana Cunta, Stanka Hrastelj in Jani Virk v pogovoru z Nevo Zajc.
Literarni pogovor

Ob izidu novih knjig treh slovenskih avtorjev lepo vabimo na literarni pogovor Neve Zajc s tremi ustvarjalci: Miljano Cunta, Stanko Hrastelj in Janijem Virkom.

 

SVETLOBA OD ZUNAJ je tretja pesniška zbirka Miljane Cunta (1976), ki se ukvarja z vodenjem projektov v kulturi, urednikovanjem in prevajanjem poezije iz angleščine in italijanščine. Prvi dve, Za pol neba (2010) in Pesmi dneva s fotografijami Dušana Šarotarja (2014), sta bili nominirani za osrednje slovenske literarne nagrade in predstavljeni na literarnih dogodkih doma in v tujini. Njen pesniški prvenec je bil preveden v italijanščino, posamezne pesmi pa še v angleščino, francoščino, hrvaščino in makedonščino. Živi med Šempetrom pri Gorici in Ljubljano.

 

Stanka Hrastelj v romanu PRVA DAMA v minimalističnem slogu in na zgoščen način predeluje svetopisemsko zgodbo lepe Batšebe in kralja Davida. Doslej je objavila pesniški zbirki Nizki toni (2005), Gospod, nekaj imamo za vas (2009) in roman Igranje (2012). Za literarno delo je prejela več nagrad, med drugim modro ptico za najboljši roman (2012), naziv vitezinja poezije (2007), nagrado za najboljši prvenec (2005) in naziv najboljša mlada pesnica Slovenije (2001). Stanka živi v Krškem, poleg literature pa se ukvarja tudi z oblikovanjem keramike.

 

Ljubljančan Jani Virk v romanu BREZ IMENA z veliko mero empatije in mojstrsko pripoveduje zgodbo o občutljivih letih dozorevanja, potem ko je običajno, srečno otroštvo glavnega junaka prekinjeno zaradi ločitve staršev. Od vsega, kar je imel včasih rad, mu je ostal le še nogomet … Pisatelj, pesnik, prevajalec in urednik Jani Virk (1962), se je poleg literarnega ustvarjanja izkazal še v drugih oblikah kulturnega delovanja, saj je bil glavni urednik revije Literatura, kulturni in pozneje glavni urednik dnevnika Slovenec, zdaj pa je urednik kulturnega programa na TV Slovenija.

Lepo vabljeni!

 

Dogodek je del kulturnega programa knjigarne, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.

Bodite obveščeni!

Prijavite se na E-novice Zmenek s knjigo.

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.