Skip Navigation LinksDomovSkupina MKKoledar dogodkovPretekli dogodkiPerdikas in pesmi

Koledar prireditev

Perdikas in pesmi

15.11.18 ob 18:00 - 19:00 - Mestna knjigarna Maribor

Predstavitev prvenca Perdikas, filozofsko-fantazijskega romana Sebastijana Pešca in uglasbena poezija v izvedbi Maruše Zmrzlak.
Perdikas in pesmi

Pogovor z avtorjem romana PerdikasSebastijanom Pešcem, ki ga bo vodil Jakob Saje. Za glasbeno spremljavo bo poskrbela Maruša Zmrzlak, ki bo zapela nekaj pesmi, tudi avtorjevo uglasbeno poezijo. Na kitari jo bo spremljal Tomaž Deželak. Avtor bo prebral tudi nekaj odlomkov iz knjige, pogovoru pa bo sledila tudi diskusija z obiskovalci.

 

Perdikas je mitska pripoved, ki se lahko bere kot fantazijska pustolovščina, hkrati pa se dotika mnogih temeljnih vprašanj človekovega bivanja, vprašanj dobrega in zlega, ljubezni, človekovega mesta v svetu, povezanosti z naravo in našim odnosom do nje. Zaradi slednjih tematik je tudi zelo aktualen roman, primeren za vse, ki jih zanimajo vprašanja človekove zapletene eksistence. Filozofske tematike, ki se prepletajo v romanu so pretvorjene iz teorije v konkretno obliko – v zgodbo življenja. Avtor se »težkih« filozofskih tematik dotika narahlo in sproščeno skozi pripoved in tako želi filozofijo in vprašanja, ki zadevajo vsakega izmed nas, približati širši publiki.

 

O avtorju: Sebastijan Pešec je 28-letni magister filozofije in diplomirani zgodovinar, pisec kratkih zgodb, poezije, člankov in prvenca Perdikas. S svojim pisanjem in javnimi dogodki želi približati koristnost filozofije za življenje nefilozofski publiki.

 

Lepo vabljeni!

 

Dogodek je del kulturnega programa knjigarne, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.

Bodite obveščeni!

Prijavite se na E-novice Zmenek s knjigo.

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.