Skip Navigation LinksDomovSkupina MKKoledar dogodkovPretekli dogodkiO najstnikih z dr. Ano Kandare Šoljaga

Koledar prireditev

O najstnikih z dr. Ano Kandare Šoljaga

14.03.19 ob 19:00 - 20:00 - Knjigarna Dom knjige

Najstniki, praktični vodnik za starše
O najstnikih z dr. Ano Kandare Šoljaga

Pogovor z avtorico povezuje Vesna Humar.

Pri Mladinski knjigi je izšel priročnik Najstniki dr. Ane Kandare Šoljaga, ki na poljuden način predstavlja strokovne ugotovitve, hkrati pa ponuja številne praktične nasvete, ki staršem pomagajo pri razumevanju in vzgoji najstnikov.

Starši se namreč z največjimi izzivi pri vzgoji soočajo praviloma prav v najstniškem obdobju svojih otrok. Zelo dolgo je veljalo prepričanje, da je večina najstniških težav posledica hormonskega prebujanja najstnikov, dr. Ana Kandare Šoljaga pa v priročniku Najstniki izpostavlja tudi najnovejše ugotovitve znanstvenikov o spremembah v možganih najstnikov, kar marsikatera strokovna priporočila, ki so bila v veljavi do zdaj, postavi v čisto novo luč. Hkrati pa dr. Ana Kandare Šoljaga predstavi tudi najpogostejše najstniške težave, najpogostejše napake, ki jih starši delajo pri vzgoji najstnikov, nasvete za obravnavanje značilnih »najstniških« tem (prva ljubezen, spolnost, šola, vrstniško nasilje, internet, pomoč doma, prijatelji, ločitev staršev, skrb za videz ipd.), izvedeli pa boste tudi, katere so »običajne« tegobe odraščanja in pri katerih bi bilo dobro poiskati strokovno pomoč.

Dr. sc. Ana Kandare Šoljaga je doktorica psihologije in lastnica ter vodja psihološkega svetovalnega centra na Reki, kjer najstnikom in odraslim ponuja pomoč na področju diagnostike in psihoterapije. Študij psihologije je zaključila na Reki, na University of Strathclyde v Glasgowu na Škotskem pa se je specializirala za področje psihološkega svetovanja. Magistrirala in doktorirala je v Zagrebu.

Vstop prost.

Lepo vabljeni!

 

Dogodek je del kulturnega programa knjigarne, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.

Bodite obveščeni!

Prijavite se na E-novice Zmenek s knjigo.

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.