Skip Navigation LinksDomovSkupina MKKoledar dogodkovPretekli dogodkiElli H. Radinger in Modrost volkov

Koledar prireditev

Elli H. Radinger in Modrost volkov

21.03.19 ob 19:00 - 20:00 - Knjigarna Dom knjige

Obisk avtorice v Sloveniji.
Elli H. Radinger in Modrost volkov

Ob obisku Elli H. Radinger v Sloveniji, vas lepo vabimo na pogovor ob njeni knjigi Modrost volkov.

Elli H. Radinger je specialistka za volkove, raziskovalka narave ter avtorica knjig, v katerih se posveča volkovom, psom in naravi. Nekdanja odvetnica je večino odraslega življenja preživela v ameriškem narodnem parku Yellowstone in opazovala divje volkove. Danes s psičko Shiro živi v Nemčiji. Knjiga je prevedena v več kot 15 jezikov. Pogovor z avtorico bo povezovala Breda Biščak.

Knjiga Modrost volkov je iskriva in presenetljiva pripoved o modrosti zveri, ki so strah in trepet v pravljicah in veljajo za krvoločne, v resnici pa jih skoraj nikoli ne vidimo in se izogibajo človeku. V knjigi lahko preberemo veliko presenetljivih podatkov in zanimivosti o živalih, ki so zaradi svojega kolektivnega življenja zelo podobna človeku, zlasti glede ključnih vrednot in socialnih struktur. Ko vzporeja življenje volkov in življenje ljudi, med drugim zatrjuje, da bi bili volkovi verjetno boljši ljudje od nas.

Življenje, modrosti in medsebojna povezanost volkov so lahko v razmislek in vodilo vsakemu človeku, vsakemu, ki želi živeti skladno z in v skrbi za naravo, skladno in v skrbi za sočloveka. V sklepu knjige Modrost volkov avtorica ponuja različna izhodišča za premislek o sebi in družbi: kako lahko živimo pristneje in bolje ter lepše sobivamo s sočlovekom in naravo.

 

Dogodek je del kulturnega programa knjigarne, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.

Bodite obveščeni!

Prijavite se na E-novice Zmenek s knjigo.

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.