Skip Navigation LinksDomovSkupina MKKoledar dogodkovPretekli dogodkiPredstavitev knjige Moje življenje je moja revolucija

Koledar prireditev

Predstavitev knjige Moje življenje je moja revolucija

20.02.19 ob 11:00 - 12:00 - Knjigarna in papirnica Konzorcij

Zbirka pesmi in izbrane publicistike Jaše Zlobca
Predstavitev knjige Moje življenje je moja revolucija

Cankarjeva založba ob izidu zbirke pesmi in izbrane publicistike Jaše Zlobca z naslovom Moje življenje je moja revolucija, vabi na predstavitev knjige, ki bo v sredo, 20. februarja ob 11. uri v knjigarni Konzorcij.

O knjigi bodo spregovorili avtor izbora publicistike in spremne besede k njej, Zdravko Duša, pisec spremne besede k poeziji Miklavž Komelj in urednik Aljoša Harlamov. K pogovoru pa bomo povabili tudi vse naše goste.

Prijazno vabljeni!

Jaša Lukič Zlobec (21. januar 1951–2. december 2011) je v zavest javnosti odločno vstopil maja 1971 med študentsko zasedbo ljubljanske Filozofske fakultete kot eden najdejavnejših v študentskem gibanju. Pozneje je deloval kot svobodni umetnik in prevajalec, nekaj let tudi kot urednik na televiziji in v Cankarjevi založbi. Po osamosvojitvi je deloval kot veleposlanik in poslanec. V knjigi Moje življenje je moja revolucija so zbrane vse njegove pesmi (iz pesniških zbirk Zeleni bunker, 1976, Mlado jutro, 1976, Udarci, udarci, 1981, Poti in potovanja, 1983, in Ob najvišji uri, 1991) in izbrana legendarna publicistika.

Spremni besedi sta napisala Miklavž Komelj in Zdravko Duša.

Bodite obveščeni!

Prijavite se na E-novice Zmenek s knjigo.

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.