Skip Navigation LinksDomovSkupina MKKoledar dogodkovPretekli dogodkiZakaj spimo

Koledar prireditev

Zakaj spimo

14.03.19 ob 18:00 - 19:00 - Knjigarna in papirnica Konzorcij

Pogovor o pomenu spanja in knjigi Zakaj spimo?
Zakaj spimo

Od 11. do 17. marca 2019 bo po vsem svetu potekal teden možganov (Brain Awareness Week, BAW), 15. marec je svetovni dan spanja, 16. marec pa evropski dan narkolepsije.

Letošnji slogan svetovne zveze za spanje (WASM) je zdravo spanje, zdravo staranje (Healthy Sleep, Healthy Aging).

Slovenska skupina za spanje pri Slovenskem zdravniškem društvu in založba Mladinska knjiga vas  vabita na predvečer svetovnega dneva spanja v četrtek, 14. marca, ob 18. uri v knjigarno Konzorcij na pogovor o pomenu spanja in knjigi Zakaj spimo dr. Matthewa Walkerja.

Z nami bodo:

  •          dr. Barbara Gnidovec Stražišar, dr. med., specialistka pediatrije in otroške nevrologije, predsednica sekcije za spanje pri Slovenskem zdravniškem društvu in predsednica izvršnega odbora skupščine vseh evropskih nacionalnih združenj za spanje,
  •          izr. prof. dr. Leja Dolenc Grošelj, dr. med., specialistka nevrologije in klinične nevrofiziologije - vodja laboratorija za motnje spanje v UKC Ljubljana, ter
  •          Sara Isaković, olimpijska podprvakinja in magistra performance psihologije, ki je na Berkeleyju študirala tudi psihologijo spanja.

Pogovor bo povezoval novinar David Urankar.

 

Najsodobnejša knjiga o spanju Zakaj spimo poudarja pomen spanja za kvalitetno življenje v vseh starostnih obdobjih. Napisal jo je vodilni svetovni strokovnjak za raziskave spanja dr. Matthew Walker, profesor nevroznanosti in psihologije na Univerzi Kalifornije v Berkeleyju in direktor laboratorija za spanje. Poleg raziskovalnega dela je bil tudi svetovalec za spanje moštev ameriške košarkarske lige NBA, ameriške nogometne lige NFL in britanske prve nogometne lige, vladnih agencij ter znanih tehnoloških in finančnih družb.

 

 

Dogodek je del kulturnega programa knjigarne, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.

Bodite obveščeni!

Prijavite se na E-novice Zmenek s knjigo.

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.