Skip Navigation LinksDomovSkupina MKKoledar dogodkovPretekli dogodkiPogovor o medosebnih odnosih

Koledar prireditev

Pogovor o medosebnih odnosih

08.03.19 ob 18:00 - 19:00 - Knjigarna in papirnica Konzorcij

dr. Lucija Mulej Mlakar
Pogovor o medosebnih odnosih

Na dan žena se bomo v knjigarni Konzorcij pogovarjali o medosebnih odnosih z dr. Lucijo Mulej Mlakar. Kot avtorica knjig Heroji, Skrivnost – zakaj ne deluje pri vas ter Onkraj razkritja ima veliko povedati o ženskem razumevanju sveta, o odnosih med ženskami in partnerskih odnosih. Deluje tudi na področju razvojnih potencialov, zato bo pogovor razvejan na vsa področja, ki zanimajo predvsem ženske.

Pogovor bo vodila Katarina Modic.

 

Dr. Lucija Mulej Mlakar

Izr. prof. dr. Lucija Mulej Mlakar je doktorirala leta 2006, docentka pa je postala leta 2009. Začetke njene poti zaznamuje delo na slovenskih univerzah. Leta 2008 se odloči za samostojno poslovno pot in odpre podjetje MOLGA, Službo za odpiranje razvojnih potencialov. V času doktorskega in magistrskega študija veliko potuje: zanima jo antropološko terensko delo, zato odide v Brazilijo (leta 2003), Avstralijo (leta 2005) ter Tajsko (leta 2006). Obenem potovanja postanejo njen način življenja, saj sama trdi, da je ključ do razumevanja sveta širina pogleda in odprto srce. V letu 2006 je bila dlje časa na Danskem, na Inštitutu za politične in antropološke študije, kjer je delovala pod mentorstvom phil. dr. Tom Bryder. Zanimivo izkušnjo iz filantropije je pridobila v gibanju dr. Janeza Drnovška, in sicer v Gibanju za pravičnost in razvoj, kjer je delovala kot generalna sekretarka. Sodelovala je s HUMANO, ki skrbi za svojce posameznikov z duševnimi težavami, prav tako je vodila številna vabljena predavanja na teme mentalne higiene, obvladovanja stresa in notranjega ravnotežja. Od leta 2010 je redna predavateljica na DOBA fakulteti, kjer predava novitetne predmete, kot so Modeli in orodja uspešnega komuniciranja v podjetju, Pozitivna psihologija za sodobno poslovanje, Kvaliteta življenja in Metodologija poslovnega raziskovanja. V letu 2011 je prejela priznanje za najboljšo profesorico magistrskega študija. V letu 2011 ustanovi podjetje BUDNJANI d.o.o. s sloganom Opazimo. Budni. Od leta 2008 intenzivno sodeluje z družinskimi podjetji, kjer predava o različnih temah (pogajanja, motivacija, umetnost vplivanja in prepričevanja) ter vodi osebne treninge za direktorje in vodje sektorjev. Osnovno načelo sodelovanja s podjetji je vnos duhovnega kapitala in razumevanje pomena socialnega ter osebnega kapitala za zdrav ustroj materialnega kapitala in njegovo rast. Nad njenimi uspehi v preboju in rasti podjetij so stranke navdušene; podjetje MOLGA in BUDNJANI imata tako že preko 80 referenc oz. stalnih klientov.

Kot svetovalka podjetjem in posameznikom je objavila ducat strokovnih člankov, kot znanstvenica in predavateljica pa preko 15 znanstvenih člankov. Napisala je 5 monografij (On-kraj raz-kritja, Skrivnost-zakaj ne deluje pri vas?, Relativizem v sociologiji znanosti, How to win an EU project in Humanities in The Secret). Redno piše za revijo Lepa in zdrava kjer razvija številne tematike, z enim ciljem: opolnomočenjem posameznikov in družbe. Je članica društva FAM, akademskih svetov in neformalnih združenj.

 

Dogodek je del kulturnega programa knjigarne, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.

Bodite obveščeni!

Prijavite se na E-novice Zmenek s knjigo.

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.