Skip Navigation LinksDomovSkupina MKKoledar dogodkovPretekli dogodkiPogovor v ciklu Znanost za zbranost

Koledar prireditev

Pogovor v ciklu Znanost za zbranost

21.03.19 ob 18:00 - 19:00 - Knjigarna in papirnica Konzorcij

Nerazumno vedenje - Razvoj vedenjske ekonomije
Pogovor v ciklu Znanost za zbranost

Cikel knjižnih pogovorov Zbranost za znanost ponuja debate z uveljavljenimi domačimi znanstveniki in angažiranimi misleci, s katerimi poljudno osvetljujemo različne znanstvene teme in brišemo imaginarne meje med strogostjo znanosti in enostavnostjo laičnosti.

Gost mojstrice intervjujev in knjigoljubke Nike Vistoropski bo tokrat red. prof. dr. Bogomir Kovač, ekonomist, avtor več učbenikov, pronicljiv kritik neoliberalnega kapitalizma in vere v nezmotljivost trga, svetovalec številnim slovenskim vladam ter kolumnist tednika Mladina.

Pod drobnogled bosta vzela knjigo Nerazumno vedenje – Razvoj vedenjske ekonomije Nobelovega nagrajenca Richarda H. Thalerja. Knjiga je unikatno iskren knjižni preplet psihologije in ključnih ekonomskih izzivov, ki se jim je avtor posvečal v svoji karieri. Iskrivo, kdaj tudi šaljivo, pokaže, kako je mogoče skoraj o vsaki stvari razmišljati s perspektive vedenjske ekonomije.

Medtem ko so podjetja in javne institucije desetletja izhajale iz domneve, da so ljudje predvidljivi posamezniki z racionalnimi odločitvami, ki se ves čas odločajo tako, da maksimirajo svoje ekonomske koristi, Thaler pokaže, da še zdaleč ni tako. S številnimi raziskavami, v katerih kombinira psihologijo in ekonomijo, avtor dokazuje, da so ljudje pri svojem odločanju v vsakdanjem življenju in na delovnem mestu ves čas nagnjeni k napakam in nelogičnim zaključkom.

Vljudno vabljeni v našo družbo!

 

Dogodek je del kulturnega programa knjigarne, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.

Bodite obveščeni!

Prijavite se na E-novice Zmenek s knjigo.

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.