Skip Navigation LinksDomovSkupina MKKoledar dogodkovPretekli dogodkiLeseni deček sodobnega časa

Koledar prireditev

Leseni deček sodobnega časa

03.04.19 ob 18:00 - 19:00 - Knjigarna in papirnica Konzorcij

O Aspergerjevem sindromu
Leseni deček sodobnega časa

Vsak otrok potrebuje vsaj enega človeka, ki verjame vanj, ki zaupa, da bo postal prav to, kar je zapisano v njegovi duši in po čemer hrepeni njegovo srce. Otroci z avtističnimi motnjami jih potrebujejo več. Ne le doma, tudi v vrtcu in šoli. Knjigo Leseni deček sodobnega časa, priporočamo v branje vsem, ki opravljajo katerokoli delo z ljudmi. Da bi razumeli in verjeli, kar sporoča knjiga: možno in mogoče je! 

Simona Weis je začela pisati monografijo Leseni deček sodobnega časa leta 2010 po uspešno opravljenem magistrskem študiju psihologije na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Strah matere, da bo monografija s prepoznavnostjo in izpostavljenostjo nje in njenega prvorojenca, ki takrat še ni bil polnoleten, lahko škodila, jo je od objave odvrnila. Po njeni prehitri smrti, ki je šokirala Slovence, ki smo oboževali njeno glasbo, se je njen življenjski sopotnik, Goran Šarac, odločil izdati omenjeno delo.

Gosta pogovornega večera bosta Nevenka Nakrst, univ. dipl. psihologinja in certificirana psihoterapevtka transakcijske analize ter mag. Goran Šarac, življenjski sopotnik Simone Weis, starš otroka z Aspergerjevim sindromom, ki je skozi življenjski proces dodobra spoznal vse ovire, stereotipe in predsodke, s katerimi se spopada okolje v stiku z osebo iz avtističnega spektra.

Pogovor bo povezovala Manca Košir.

Vljudno vabljeni.

 

Dogodek je del kulturnega programa knjigarne, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.

Bodite obveščeni!

Prijavite se na E-novice Zmenek s knjigo.

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.