Skip Navigation LinksDomovSkupina MKKoledar dogodkovPretekli dogodkiSkrivnost se imenuje Erich Šlomovič

Koledar prireditev

Skrivnost se imenuje Erich Šlomovič

07.05.19 ob 11:00 - 12:00 - Narodna galerija

Predstavitev romana Slavka Pregla in Leona Pogelška
Skrivnost se imenuje Erich Šlomovič

V svetu zbirateljev, trgovcev, svetovnih muzejev in galerij je še posebno vznemirlji­vo takrat, ko se pojavi na obzorju dragocena umetnina ali možnost visokega zaslužka.

Izšel je roman, ki nam bo svet, poln preobratov, prevar, humorja in hedoniz­ma, prikazal zelo od blizu, saj je zasnovan po resničnih dogodkih, kot jih je opisal Leon Pogelšek.

Vabimo na predstavitev najnovejšega romana Slavka Pregla in Leona Pogelška Skrivnost se imenuje Erich Šlomovič, ki bo v torek, 7. maja 2019, ob 11. uri v Zlati dvorani Narodne galerije v Ljubljani.

Na predstavitvi bodo sodelovali avtorja knjige Slavko Pregl in Leon Pogelšek ter urednica Nela Malečkar.

 

Beograjski starinar Bata si za svojega pomočnika za trgovanje po Evropi najde mladega Leona, ambicioznega študenta umetnostne zgodovine in prodajalca na ljubljanskem bolšjaku. Leon je starejšemu kolegu pravkar speljal ljubico, zato potrebuje veliko denarja, in Bata se je pravi čas pojavil kot nekdo, ki ga bo uvedel v družbo elitnih galeristov in visokih zaslužkov. Ko skupaj kupujeta prelepo dunajsko knjižno omaro v stari vili v Zagrebu, naletita na zaprašen katalog slik zbiratelja Ericha Šlomoviča. Te slike (Modiglanija, Renoirja, Kandinskega, Picassa …) so izginile na poti v Beograd na silvestrovo 1944 ob nočnem trčenju dveh vlakov in od takrat naprej je njihova usoda zavita v skrivnost. To skrivnost »razreši« Bata in Leon mu verjame …

Lepo vabljeni!

Bodite obveščeni!

Prijavite se na E-novice Zmenek s knjigo.

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.