Skip Navigation LinksDomovSkupina MKNovice

Novice

Schwentnerjeva nagrada Tinetu Logarju

Na slavnostni prireditvi, s katero se je v Cankarjevem doma uradno začel 34. Slovenski knjižni sejem, je bil največji aplavz namenjen uredniku Tinetu Logarju, letošnjemu prejemniku Schwentnerjeve nagrade.

Frankfurt po Frankfurtu 2018

V ponedeljek, 12. novembra 2018 ob 10. uri se v knjigarni Konzorcij odpre 32. Frankfurt po Frankfurtu. Prodajna razstava knjig ima tudi v času, ko so tuje knjige hitro in lahko dostopne, pomembno vlogo.

Čebelice v Konzorciju

V soboto, 27. 10. 2018, so v Konzorciju letale čebelice. Knjižne čebelice. Otroci so spoznali nekaj pravljic iz zbirke Čebelica, odrasli pa projekt, ki je nastal v sodelovanju RTV Slovenija in Mladinske knjige.

Dragan Velikić v Ljubljani

Ob izidu romana Preiskovalec novembra na obisk v Ljubljano prihaja priznani srbski pisatelj Dragan Velikić. V torek, 13. novembra bo ob 18h gostoval v Trubarjevi hiši literature.

Slovo pisatelja Alojza Rebule

Včeraj se je v 95. letu poslovil pisatelj in prevajalec Alojz Rebula. Njegov obsežni opus obsega črtice, novele in romane ter refleksivno dnevniško in potopisno prozo. Med najznačilnejša dela sodijo romani Senčni ples, V Sibilinem vetru in Divji golob.

Posebno priznanje slikanici Drobtine iz mišje doline

Nagrado Kristine Brenkove za izvirno slovensko slikanico je prejela slikanica s črtico Ivana Cankarja Skodelica kave z ilustracijami Petra Škerla (založba Miš). Posebno priznanje sta prejeli tudi slikanici Drobtine iz mišje doline Anje Štefan z ilustracijami Alenke Sottler (Mladinska knjiga) in Kje si? Marte Bartolj (založba Miš).

Roman Gašperin: »Kaj tako norega si nisem predstavljal.«

Kdo pozna zbirko otroških ljudskih pesmic Enci benci na kamenci, naj dvigne roko! Ste jo dvignili? Seveda! Kdo pa pozna gospoda, ki se je vsega skupaj spomnil in uredil v eno najbolj priljubljenih pesniških zbirk pri nas? Ste tudi tokrat dvignili roko? Verjetno je takšnih herojev bolj malo.

Spletno nakupovalno središče MK

Emka.si

Pridružite se nam na Facebooku

FacebookVabljeni v skupino ljubiteljev branja Radi beremo!

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.