Skip Navigation LinksDomovSkupina MKNovice11. šola v knjigarni Konzorcij

11. šola v knjigarni Konzorcij

Urediti svoj vrt pomeni verjeti v jutrišnji dan! (Audrey Hepburn)

Knjigarna konzorcij, predavanje

Marčevsko srečanje 11. šola v knjigarni je bilo posvečeno temi, prikladni mesecu, ki ga zaznamuje koledarska pomlad – oblikovanju vrtov. A glej ga zlomka, Ljubljana je dobila svežo snežno obleko, kar pa ni odvrnilo številčnih obiskovalcev Konzorcija, da so zvedavo prisluhnili predavanju Od načrta do vrta krajinskega arhitekta Mitje Škrjanca.

Po definiciji je krajinska arhitektura multidisciplinarno področje, ki vključuje številna področja, od botanike, vrtnarstva, arhitekture do znanosti o tleh ter ekologije. Krajinski arhitekt je prikazal nekaj primerov lastnih rešitev posameznih vrtov kot postopne procese: od ideje v glavi, ki jo zariše krajinski arhitekt na list papirja, do prenosa v prostor in njegove uporabe, ki se prilagaja in spreminja v času. Kakšen vrt si želi vsak – da bi bil občudovanja vreden skozi celo leto brez posebnega vzdrževanja!

S pravilnim načrtovanjem se da približati idealu, ob tem pa seveda ne smemo spregledati številnih dejavnikov. Z zgovornim primerom sodobnega urbanega vrta nam je Škrjanec pokazal, da je mogoče sredi mesta na dokaj skromni površini s primerno zasnovo mogoče imeti hkrati zelenjavni vrt (rešitev visokih gred na robu), osrednjo travnato površino ter bogato zasajene robove s trajnicami in sadnimi drevesi, ki se spreminjajo skozi celo leto in razveseljujejo poglede tako iz bivalnih prostorov kot ob zadrževanju na vrtu. Res je, dober vrt se ne zgodi kar tako!

Spletno nakupovalno središče MK

Emka.si

Pridružite se nam na Facebooku

FacebookVabljeni v skupino ljubiteljev branja Radi beremo!

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.