Skip Navigation LinksDomovSkupina MKNovice26. Bologna po Bologni

26. Bologna po Bologni

V torek, 29. maja, je bilo v Pavčkovi dvorani slovesno odprtje prodajne razstave Bologna po Bologni.

Bologna po Bologni

Goste sta pozdravili direktorica Mladinske knjige Trgovine mag. Iva Premerl in direktorica Mestne knjižnice Ljubljana mag. Teja Zorko.

Otvoritveno slovesnost so z glasbenim programom popestrili učenci z Osnovne šole Valentina Vodnika. V nadaljevanju se je urednica otroškega leposlovja Irena Matko Lukan pogovarjala  s kitajsko slikarko Huiqin Wang, avtorico dvojezične slikanice Ferdinand Avguštin Hallerstein: Slovenec v Prepovedanem mestu. Urednica je gostom predstavila tudi novosti iz otroškega programa naše založbe. Mag. Tilka Jamnik je predstavila nagrajene knjige z Bologne 2018 in izbor drugih zanimivih knjig  z naše Bologne po Bologni.  Po strokovni predstavitvi so si gostje v knjigarni Konzorcij ogledali še razstavljene knjige.

26. Bologna po Bologni, ki jo pripravlja Knjigarna Konzorcij v sodelovanju z MKL, Pionirsko in Slovensko sekcijo IBBY, letos ponuja 500 knjižnih novosti - pregled najboljšega, kar je bilo mogoče videti na sejmu otroških knjig v Bologni. Posebno mesto imajo knjige, ki so v Bologni prejele katero od nagrad. Nagrado Bologna Ragazzi Award 2018 je za leposlovje prejela knjiga Charles Dutertre: L'OISEAU BLANC/Beli ptič (Rouergue, Arles, Francija), nagrada Novi horizonti je bila podeljena knjigi Bae, Yu jung: TREE DANCING/Plesoče drevo(Bandal, Paju, Južna Koreja). Nagrado za prvenec Opera prima je prejel Sol Undurraga:  LA PLAGE/Plaža (L' Agrume, Paris, Francija), za poučno knjigo Romana Romanyshyn in Andriy Lesiv: LOUDLY SOFTLY IN A WHISPER – I SEE THAT /Glasno in tiho v šepetu – vidim to (The Old Lion Publishing House, Lvov, Ukrajina), za področje umetnosti, arhitekture in oblikovanja Aurelién Debat: CABANES/Kabine (Editions des Grandes Personnes, Paris, Francija) in za področje (pridelovanja) zdrave hrane  Sophie Vissière: LE POTAGER D'ALENA/Alenina zelenjavna juha (Actes Sud/Hélium éditions).

Slovenec v prepovedanem mestuZa plakat letošnje Bologne po Bologni smo izbrali ilustracijo iz slikanice Ferdinand Avguštin Hallerstein: Slovenec v Prepovedanem mestu avtorice Huiqin Wang (Mladinska knjiga, 2014). Ta avtorska slikanica je prejela leta 2014 nagrado Kristine Brenkove za izvirno slovensko slikanico (podeljuje jo Gospodarska zbornica Slovenije, Zbornica knjižnih založnikov in knjigotržcev) in nato 2015 še priznanje zlata hruška v kategoriji izvirna slovenska mladinska poučna knjiga, ki ga podeljuje Mestna knjižnica Ljubljana, Pionirska-center za mladinsko književnost in knjižničarstvo. Slikanica odlično odraža osrednjo rdečo nit  Bologne po Bologni v letošnjem letu evropske kulturne dediščine (Kitajska je bila tudi osrednja gostujoča dežela na letošnjem sejmu v Bologni).

Spletno nakupovalno središče MK

Emka.si

Pridružite se nam na Facebooku

FacebookVabljeni v skupino ljubiteljev branja Radi beremo!

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.