Skip Navigation LinksDomovSkupina MKNovice31. Frankfurt po Frankfurtu: v središču je medicinska znanost

31. Frankfurt po Frankfurtu: v središču je medicinska znanost

V ponedeljek smo v knjigarni Konzorcij odprli 31. prodajno razstavo Frankfurt po Frankfurtu, ki že dobra tri desetletja postavlja v ospredje tuje strokovne knjige, obiskovalcem pa približa tudi najboljše tuje knjige s področja leposlovja in umetnosti ter priročnike. Letos so v središču knjige s področja medicinske znanosti.

fPOF

Izbor knjig s področja medicine je knjigarna Konzorcij pripravila v sodelovanju z ekipo iz Medicinske fakultete, ki jo je vodila doc. dr. Metka Lenassi. Medicinska fakulteta je izbrala 110 knjig, Konzorcijev strokovni oddelek pa še 110 knjig in 80 priročnikov svetovno znanih založb, kot so: Taylor&Francis, Wiley, Cambridge University Press, Royal Society of Chemistry, Oxford University Press, Elsevier in Springer. Vodilo razstave je medicinska znanost v knjigah in praksi, saj želimo utrditi pomen znanosti pri zdravju ljudi. »V današnjem času namreč bolj kdaj koli prej iščemo odgovore na številna zdravstvena vprašanja,« je ob odprtju dejala direktorica Mladinske knjige Trgovine Iva Premerl. Dekan medicinske fakultete prof. dr. Igor Švab pa je na ponedeljkovem odprtju poudaril, da se medicina opira na znanost, saj bi v nasprotnem primeru hitro postala šarlatanstvo. Izpostavil je tudi hiter napredek znanosti na tem področju in veliko število publikacij, med katerimi ni enostavno narediti ozkega izbora. Izrazil je prepričanje, da je celotna ekipa z Medicinske fakultete, ki je sodelovala pri izboru, svoje delo opravila z veseljem. Knjigarni Konzorcij se je zahvalil za zaupanje in povabilo k sodelovanju.

Knjigarna Konzorcij in Medicinska fakulteta sta pripravili tudi štiri tematska predavanja uglednih strokovnjakov: o demenci, debelosti in sladkorni bolezni, zdravem staranju, pomenu gibanja. Predavanja, ki so odlično obiskana, se odvijajo v Pavčkovi dvorani v Modri hiši.

Na letošnji razstavi v Konzorciju je na ogled je sedem tisoč naslovov najboljših tujih knjig preteklega leta različnih strokovnih področij naravoslovja, družboslovja, humanistike in umetnosti, ki jih dopolnjuje pregled v zadnjem letu nagrajenih leposlovnih del. Zastopanih je 300 tujih založnikov iz Anglije, ZDA, Italije, Hrvaške, Nemčije, Srbije, Francije, Španije in Finske.

Razstavljenih je 2500 naslovov s področja družboslovja in humanistike, 500 naslovov s področja ekonomije, 870 s področja umetnosti … Na razstavnih policah so tudi knjige, ki so prejele najbolj odmevne literarne nagrade, med njimi Bookerjevo, Pulitzerjevo, Goncourtovo, Deutscher Buchpreis, Strega … Kot vsako leto smo tudi letos pripravili razstavo slovenskih avtorjev, ki so izdali knjige pri tujih založbah: Mojce Kumerdej, Draga Jančarja, Braneta Mozetiča, Lojzeta Kovačiča, Borisa Pahorja, Dina Bauka, Andreja E. Skubica, Maje Haderlab, Jane Bauer, Vesne Milek, Dušana Šarotarja (vsi z leposlovnimi deli) ter Miška Šuvakovića (s področja arhitekture), Zorana Mušiča (s področja umetnosti), Slavoja Žižka in Alenke Zupančič Žerdin (s področja družboslovja in humanistike).

Spletno nakupovalno središče MK

Emka.si

Pridružite se nam na Facebooku

FacebookVabljeni v skupino ljubiteljev branja Radi beremo!

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.