Skip Navigation LinksDomovSkupina MKNoviceBrezmejnost knjige o trdoživosti ljudskega izročila

Brezmejnost knjige o trdoživosti ljudskega izročila

Nekaj dni pred svetovnim dnevom etnologije je pri Cankarjevi založbi izšla knjiga publicista in prevajalca Iztoka Ilicha Brezmejna Slovenija.

Brezmejna Slovenija

Uredil jo je Tine Logar, močan oblikovalski pečat pa ji je dal Marko Prah. Obsežno in bogato ilustrirano knjižno delo smo predstavili v družbi avtorja in etnologinje dr. Nene Židov, ki je v knjigo prispevala predgovor.

Brezmejna SlovenijaKnjiga Brezmejna Slovenija prikazuje neizmerno bogastvo slovenskih šeg in običajev ter kulturne in naravne krajine. Govori o ljudeh, ki so s svojim delom globoko zaznamovali čas in prostor, v katerem so živeli, predstavlja pa tudi nekatere izjemno zanimive muzejske zbirke, ki ohranjajo našo bogato kulturno dediščino. Avtor Iztok Ilich, ki sta mu etnološka tematika in varovanje kulturne dediščine zelo blizu, v knjigi prepleta več vsebin, poleg etnoloških, predvsem zgodovinske in jezikovne, posebno mesto pa pripada ljudem, ki to dediščino varujejo.

Kot smo slišali na predstavitvi, se je avtor v številne kraje in k nekaterim sogovornikom vračal večkrat, od njih dobival dodatne informacije in z nekaterimi gradil prijateljstvo. Kot zelo dober opazovalec je lahko sledil spremembam v zadnjih letih, zgovorna pa je tudi množica fotografij, ki jih je posnel na terenu.

Spletno nakupovalno središče MK

Emka.si

Pridružite se nam na Facebooku

FacebookVabljeni v skupino ljubiteljev branja Radi beremo!

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.