Skip Navigation LinksDomovSkupina MKNoviceČestitamo Borisu A. Novaku za Prešernovo nagrado

Čestitamo Borisu A. Novaku za Prešernovo nagrado

Prešernovo nagrado za življenjsko delo je prejel pesnik, dramatik in prevajalec Boris A. Novak. Prejel jo je za izjemen in prepoznaven ustvarjalni opus, ki ga je pred kratkim zaokrožil z monumentalnim epom Vrata nepovrata.

Boris A. Novak

Žirija je v svoji utemeljitvi izpostavila, da je prav tako tudi angažiran javni intelektualec, publicist, literarni znanstvenik in univerzitetni predavatelj, ki "slovensko literarno in, širše, kulturno krajino pomembno oblikuje že 40 let".

Tridelni ep Vrata nepovrata, ki obsega več kot 40 000 verzov, je izšel pri založbi Goga, pri Mladinski knjigi pa smo jeseni 2016 izdali knjigo Oblike duha, zakladnica pesniških oblik. V letu 2016 je bila na knjižnem sejmu med nominirankami za naj knjigo, lani pa je prejela priznanje zlata hruška za izvirno slovensko mladinsko poučno knjigo.

Oblike duha

Knjiga Oblike duha, zakladnica pesniških oblik, je namenjena širokemu krogu bralk in bralcev, od ljubiteljev poezije do pedagogov in literarnih strokovnjakov. Prva izdaja pesmarice, Oblike sveta, je vsebovala sedemdeset pesniških oblik, druga izdaja, Oblike srca, je obsegala že sto štirideset oblik, tretja izdaja, Oblike duha, pa – skupaj z vsemi obravnavanimi zvrstmi, podzvrstmi in pesniškimi postopki – pokriva dvesto dvajset oblik in je tudi na videz res monumentalna knjiga.

 

Iskrenim čestitkam našemu spoštovanemu avtorju se pridružujemo tudi v Mladinski knjigi.

Spletno nakupovalno središče MK

Emka.si

Pridružite se nam na Facebooku

FacebookVabljeni v skupino ljubiteljev branja Radi beremo!

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.