Skip Navigation LinksDomovSkupina MKNoviceDa mladim ne bo dolgčas

Da mladim ne bo dolgčas

Iz delavnice mladinskega leposlovja založbe Mladinska knjiga je minuli teden prišlo kar pet novih del, ki jih je urednica Alenka Veler skupaj s prevajalci predstavila novinarjem.

Mladinsko

Za veselje mladih bralcev so poskrbeli pisatelji John Green, Jack Cheng, pisateljica Tuutikki Tolonen in legendarni Roald Dahl.

V zbirki Odisej je izšel težko pričakovani roman Neskončen stolp želv priljubljenega avtorja Johna Greena. Njegovo najbolj zrelo delo doslej je prevedel Andrej Hiti Ožinger, spremno besedo je prispevala Breda Jelen Sobočan. Knjiga prinaša iskreno pripoved o duševni motnji, s katero se vse življenje spopada tudi avtor sam. Šestnajstletna Aza nima namena raziskovati skrivnostne smrti milijarderja, a v igri je nagrada v vrednosti sto tisoč dolarjev in njena najboljša, neustrašna prijateljica si želi rešiti primer. Aza se trudi biti tudi detektivka, hkrati pa preživeti v vse bolj zgoščeni spirali lastnih misli. Ko se zdi, da gre vse samo še navzdol, se vendar pojavi upanje …

V isti zbirki Odisej je izšla tudi knjiga Vse, vse, ene najbolj priljubljenih pisateljic na svetu Nicole Yoon. V zgodbi, ki jo je poslovenila Irena Duša Draž, avtorica govori o vznemirljivi skrivnosti življenja in srčni bolečini. Knjiga govori o Madeline in njeni zelo redki bolezni: alergična je na ves svet. Iz hiše ni šla že sedemnajst let. Nekega dne se v sosednjo hišo vseli družina in z njo fant njenih let. Od prvega dne je jasno, da bo to, kar sledi, katastrofa. A ne takšna, kakršne se je bala Madeline.

Zbirka Sinji galeb je bogatejša za prvenec ameriškega avtorja kitajskih korenin Jacka Chenga Vesolje, me slišiš. Zgodbo, ki je polna veselja in neverjetne srčnosti, je prevedla Ana Ugrinović. Glavni junak Aleks se, ne da bi povedal komu od svojih domačih, s svojim kužkom odpravi na dolgo in tvegano pot iz domačega Kolorada v Novo Mehiko na Šov amaterskih raketnih modelarjev. S sabo ima zlati ipod, na katerem zbira posnetke za na milijone svetlobnih let oddaljena inteligentna bitja, ki ga bodo nekoč našla in lahko spoznala, kakšna je bila Zemlja. A vse ne gre po načrtih in na svoji poti spozna mnogo prijaznih, zabavnih in skrbnih ljudi, ki pa ga ne morejo obvarovati pred uničujočimi skrivnostmi, ki se druga za drugo razkrivajo pred njim.

V zbirki Pisanice je izšla knjiga priljubljene finske pisateljice Tuutikki Tolonen Pošastno podzemlje, ki je nadaljevanje uspešnice Pošastna varuška. Razburljive pustolovščine je prevedla Julija Potrč. Kot pove že naslov, je glavno prizorišče dogajanja podzemlje. Potem ko je Mia skupaj s pošastmi nepremišljeno zakorakala v ta svet, se zadeve močno zapletejo. Pošasti izginejo neznano kam, kopalni plašč ji tokrat ni v pomoč, godrnjavi podzemni vratar pa je čisto preveč skrivnosten. Le kam so odšle pošasti? Pred Mio je nevarna pustolovščina in brez pomoči najbližjih ji ne bi uspelo preživeti ter razrešiti pošastne skrivnosti.

Spletno nakupovalno središče MK

Emka.si

Pridružite se nam na Facebooku

FacebookVabljeni v skupino ljubiteljev branja Radi beremo!

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.