Skip Navigation LinksDomovSkupina MKNoviceEkskluzivna ekskurzija za kupce bibliofilske izdaje Sikstinska kapela

Ekskluzivna ekskurzija za kupce bibliofilske izdaje Sikstinska kapela

Konec preteklega leta smo v Mladinski knjigi izdali ekskluzivno bibliofilsko izdajo trilogije Sikstinska kapela.

Sikstinska kapela

Prestižna izdaja, ki v treh knjigah predstavi znamenite poslikave v Sikstinski kapeli, je izšla v omejeni nakladi 1999 izvodov. Na slovenskem trgu je na voljo 50 izvodov in skoraj 30 izvodov je že dobilo lastnike. Prva skupina kupcev se je 9. marca že odzvala povabilu Mladinske knjige na ekskluzivno ekskurzijo z ogledom Sikstinske kapele.

Bibliografija Sikstinska kapela je v prednaročilu stala deset tisoč, v redni prodaji pa trinajst tisoč. Del denarja od prodaje gre v Vatikanske muzeje in je namenjen nadaljnji obnovi Sikstinske kapele. Vsak kupec knjige prejme tudi zahvalo vatikanskih muzejev, Tabulo Gratulatorio. Darilo kupcem pa je tudi izlet v Vatikan z ogledom Sikstinske kapele zunaj rednega odpiralnega časa.

Naši kupci so bili navdušeni z organizacijo ekskurzije in pozornostjo, ki jim jo je v dveh dneh izkazala Mladinska knjiga. Višek ekskurzije pa je bil ogled Sikstinske kapele. Naši gostje so se v v večernih urah, ko je bila že zaprta za ostale obiskovalce, predali doživetju Michelangelovih umetnin – najmogočnejšemu delu posameznika v zgodovini zahodne umetnosti – in freskam drugih renesančnih mojstrov.

Kupce so pozdravili predsednik uprave Mladinske knjige Peter Tomšič, veleposlanik v Vatikanu Tomaž Kunstelj in nekdanji veleposlanik Ivan Rebernik. Pozdravil jih je tudi Giorgio Armanoli, direktor in solastnik založbe Sripte maneant, ki je poskrbel, da je celoten ogled potekal brezhibno.

Skupino ljudi, ki se do te ekskurzije niso nikoli srečali, je povezalo nepozabno doživetje. Po odzivih sodeč je Mladinska knjiga presegla njihova pričakovanja.

Spletno nakupovalno središče MK

Emka.si

Pridružite se nam na Facebooku

FacebookVabljeni v skupino ljubiteljev branja Radi beremo!

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.