Skip Navigation LinksDomovSkupina MKNoviceFrankfurt po Frankfurtu

Frankfurt po Frankfurtu

Prireditev ob odprtju letošnje jubilejne prodajne razstave Frankfurt po Frankfurtu je bila v ponedeljek pred Mestno hišo.

Otvoritev FpoF

Razstavo je simbolno odprla klimatologinja prof. dr. Lučka Kajfež Bogataj, ki je bila tudi slavnostna govornica. Frankfurt po Frankfurtu namreč letos v središče postavlja knjige s področja ekologije in zelenih tem.

30. prodajno razstavo Frankfurt po Frankfurtu je knjigarna Konzorcij pripravila v sodelovanju z Mestno občino Ljubljana, ki je letos nosilka naziva Zelena prestolnica Evrope. Ponuja približno 7000 naslovov najboljših tujih knjig preteklega leta. Del razstave je postavljen v Točki.Zate pred Mestno hišo, kjer so predstavljene predvsem knjige s področja ekologije.

Slavnostno prireditev je popestrila folklorna skupina Tine Rožanc, povezovala pa jo je vodja knjigarne konzorcij Bojana Zarnik. Goste sta pred Mestno hišo pozdravila direktorica Mladinske knjige Trgovine mag. Iva Premerl, ki je izpostavila pomen prodajne razstave v njeni 30-letni zgodovini, in vodja Urada za mladino MU MOL dr. Uroš Grilc, ki je izrazil prepričanje, da bo zelena barva, glede na to, da bo Ljubljana letos zelenela vseh 356 dni v letu, pustila sled pri Ljubljančankah in Ljubljančanih tudi zato, ker je sporočilo zelene prestolnice vtkano v prireditve, kot je Frankfurt po Frankfurtu. Slavnostna govornica prof. dr. Lučka Kajfež Bogataj je izpostavila pereče okoljske probleme današnjega časa. "Če bomo nadaljevali tako naprej, ne samo, da ne bomo trajnostna družba, ampak bo verjetno pomanjkanje naravnih virov na omejenem planetu vodilo v spore,« je poudarila. Današnja družba, v kateri 20 odstotkov prebivalstva upravlja z 80 odstotki planeta, po njenem prepričanju ne more reševati okoljskih težav, saj jih "revni ne morejo, bogati pa nočejo. Ta hip potrebujemo inovativno razmišljanje, in to ne na ravni tehničnih inovacij.«

Po slavnostnem odprtju sta bili v veliki sejni sobi Mestne hiše strokovni predavanji, ki sta ju Konzorcij in MOL organizirala v sodelovanju z Inštitutom Jožef Štefan.

Prodajna razstava tujih knjig bo odprta do 19. novembra, zato lepo vabljeni v Konzorcij. Letos je med več kot 7000 naslovi tudi otroška in mladinska literatura, dogajanje pa bo jutri, v četrtek, ob 17. uri popestrila še prireditev za najmlajše z Jelko Reichman, mačkom Murijem in Floro.

Spletno nakupovalno središče MK

Emka.si

Pridružite se nam na Facebooku

FacebookVabljeni v skupino ljubiteljev branja Radi beremo!

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.