Skip Navigation LinksDomovSkupina MKNoviceFrankfurt po Frankfurtu 2018

Frankfurt po Frankfurtu 2018

V ponedeljek, 12. novembra 2018 ob 10. uri se v knjigarni Konzorcij odpre 32. Frankfurt po Frankfurtu. Prodajna razstava knjig ima tudi v času, ko so tuje knjige hitro in lahko dostopne, pomembno vlogo.

32. PRODAJNA RAZSTAVA FRANKFURT PO FRANKFURTU
12. – 17. NOVEMBER 2018
KNJIGARNA KONZORCIJ

Ljubljana, 7. november – V ponedeljek, 12. novembra ob 10. uri bomo v knjigarni Konzorcij odprli 32. prodajno razstavo Frankfurt po Frankfurtu. Na ogled bo več kot šest tisoč naslovov najboljših tujih knjig preteklega leta z različnih strokovnih področij ter v zadnjem letu nagrajenih leposlovnih del. Vodilo letošnje razstave in treh spremljevalnih dogodkov je vzgoja v knjigah in vsakdanjem življenju.

Prodajna razstava Frankfurt po Frankfurtu ima tudi v času, ko so tuje knjige hitro in lahko dostopne, pomembno vlogo. Knjigarji, ki s strokovnim pristopom, poznavanjem tuje knjižne produkcije in ob upoštevanju interesov kupcev naredijo selekcijo v množični tuji knjižni ponudbi, ponudijo najbolj kakovosten izbor. Tudi letos bo prodajna razstava Frankfurt po Frankfurtu postavila v ospredje strokovne knjige s področja naravoslovja, družboslovja, humanistike ter umetnosti in v zadnjem letu nagrajena leposlovna dela. S skupno šest tisoč razstavljenimi deli bo zastopanih 260 tujih založnikov iz Anglije, ZDA, Italije, Nemčije, Francije in Španije.

Predstavljeni bodo nagrajenci in finalisti najpomembnejših evropskih literarnih nagrad (Man Booker Prize, Man Booker International Prize, Woman International Prize for Fiction, Prix Goncourt, Premio Planeta, Deutscher Buchpreis, Ruskiy Buker itd.), nagrajenci in nominirance nagrad s področja znanstvene fantastike in drugi odmevnejši leposlovni naslovi v angleškem, francoskem, italijanskem, španskem, nemškem in ruskem jeziku. Razstavljeni bodo tudi romani slovenskih avtorjev, ki so v prevodih izšli pri tujih založbah.

Največ razstavljenih priročnikov bo s področja kulinarike, turistike, osebne rasti in športa svetovno znanih založnikov (Lonely Planet, Insight Guides, Marco Polo, Dorling Kindersley, Penguin, Hardi Grant …). Med strokovnimi knjigami bo največ izpostavljenih s področja naravoslovja in družboslovja, katerih avtorji so  vrhunski mednarodni strokovnjaki. Zastopane bodo vse največje svetovne založbe (Taylor & Francis, Wiley, Elsevier, Sage, Eurospan…), založbe najpomembnejših univerz in inštitutov (Oxford University Press, Cambridge UP, MIT,  Yale UP, Harvard UP…) ter ozko specializirane založbe (Hart, Kogan page, Jessica Kingsley…).

Tudi za vse, ki jih zanima umetnost (slikarstvo, oblikovanje, arhiterktura, film, fotografija, glasba), bo izbira velika. Poudarek bo na knjigah, katerih avtorji so Slovenci in tistih, ki obravnavajo arhitekturo ali umetnost naše dežele.

Vodilo letošnje razstave je vzgoja v knjigah in vsakdanjem življenju, zato bodo v središču knjige, ki tako vzgojiteljem kot staršem pomagajo pri vzgoji otrok. Knjigarna Konzorcij na temo vzgoje organizira tudi tri spremljevalne dogodke, ki bodo v dvorani Toneta Pavčka, v poslovni stavbi Mladinske knjige na Slovenski 29 v Ljubljani:

Torek, 13. 11., ob 18. uri
KAKO Z IGRO SPODBUJATI MISELNI RAZVOJ OTROKA
Pogovor z dr. Rankom Rajovićem, specialistom interne medicine, magistrom nevrofiziologije in od leta 2003 članom odbora za nadarjene otroke pri mednarodni organizaciji Mensa.

Sreda, 14. 11., ob 18. uri
ŠOLA KOT ZRCALO DRUŽBE
Kaj lahko naredimo starši in kaj lahko prispeva šola?
Gostje okrogle mize bodo dr. Zdenka Zalokar Divjak, psihologinja in logoterapevtka, dr. Kristijan Lešnik Musek, psiholog in predavatelj, Melita Demšar Kordeš, ravnateljica Inštituta montessori, Marjan Gorup, ravnatelj OŠ Prežihovega Voranca, dr. Klemen Lah, predavatelj in profesor na waldorfski srednji šoli, avtor učnih gradiv za slovenščino, ki bo pogovor tudi vodil.

Četrtek, 15. 11., ob 18. uri
POMEN PISANJA IN BRANJA
Z gostjama, doc. dr. Tino Bregant, specialistko pediatrije ter fizikalne in rehabilitacijske medicine, in dr. Sonjo Pečjak, psihologinjo, redno profesorico za pedagoško psihologijo, se bo pogovarjala Renata Dacinger, urednica oddaje Ugriznimo znanost na RTV SLO.

Spletno nakupovalno središče MK

Emka.si

Pridružite se nam na Facebooku

FacebookVabljeni v skupino ljubiteljev branja Radi beremo!

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.