Skip Navigation LinksDomovSkupina MKNoviceKRUHarije & CUKRnije v Centru kulinarike in turizma

KRUHarije & CUKRnije v Centru kulinarike in turizma

Cankarjeva založba je v sredo, 18. oktobra, medije na jutranjo kavo in rogljiček povabila v Center kulinarike in turizma KULT316 na Prušnikovi. Tam smo organizirali prvo druženje s knjigo KRUHarije & CUKRnije.

KRUHarije & CUKRnije v Centru kulinarike in turizma KULT316

Pekovski in slaščičarski mojstri skrbno čuvajo svoje recepte in neradi izdajajo male, a ključne skrivnosti postopkov. To ne velja za avtorje nove knjige KRUHarije & CUKRnije, učitelje peke in slaščičarstva na Biotehniškem izobraževalnem centru v Ljubljani, ki svoje znanje dnevno razdajajo dijakom in jih spodbujajo k ustvarjanju.

Za naslovom KRUHarije & CUKRnije se skriva več kot 100 natančno in razumljivo zapisanih receptov za kruh, pekovske izdelke in slaščice, ki dnevno nastajajo v njihovi pekovski in slaščičarski delavnici. KRUHarije & CUKRnije pa niso le knjiga.

Tako se imenuje tudi trgovinica s pekovskimi in slaščičarskimi izdelki na Ižanski cesti v Ljubljani, tudi z dobrotami iz te knjige, ki jih ročno ustvarjajo in pečejo učitelji in dijaki z BIC Ljubljana.

Na dogodku smo izvedeli, kako je nastala knjiga, kam v tujino učitelji in dijaki hodijo po navdih, številne trike in trende, ki jih spoznavajo pri svojem delu.

Knjigo so predstavili urednica knjige Nina Žitko Pucer ter njeni avtorji Tomislava HodakLidija JenkoMišo KolarCecilija Per in Andreja Perčič.

Kruharije & cukrnije

KRUHarije & CUKRnije

Avtor: Tomislava Hodak
Fotograf: Tomo Jeseničnik


Preveri v trgovini »

 

 

Spletno nakupovalno središče MK

Emka.si

Pridružite se nam na Facebooku

FacebookVabljeni v skupino ljubiteljev branja Radi beremo!

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.