Skip Navigation LinksDomovSkupina MKNoviceLetošnji nagrajenci Reader's Digesta

Letošnji nagrajenci Reader's Digesta

Minuli konec tedna so predstavniki Mladinske knjige in Reader's Digesta v Mestnem muzeju v Ljubljani podelili letošnje glavne nagrade sodelujočim v 14. Veliki nagradni igri.

Nagarjenci nagradne igre Readers Digest

Slavnostne podelitve sta se udeležila dva od petih nagrajencev, a oba z najvišjimi nagradami. Skupaj sta prejela petdeset tisoč evrov.

Računalniški žreb, ki je srečne številke izbiral izmed kar 2.756.951 prispelih številk za sodelovanje, je Stanku Dolencu iz Ljubljane namenil 15.000 evrov nagrade za ekspresni odgovor, ki si jo je Stanko prislužil s hitrim odgovorom. Tudi sicer je Stanko kljub 92 letom še zelo živahen gospod. To potrdijo tudi sodelavci iz Modrega salona založbe Mladinska knjiga, kjer ga kot redno stranko dobro poznajo. On je tisti optimističen in zgovoren “fant”, ki je založbi Mladin­ska knjiga zvest že desetletja. Še pose­bej je ponosen na zbirko rdeče-zlato vezanih knjig Naša beseda, ki krasi knjižne police njegovega stanovanja in so jih brali tudi njegovi vnuki.

Gospod Dolenc je na vprašanje, ali je pričakoval dobitek, ko je oddajal poštno pošiljko, odgovoril brez omahovanja: “Niti v sanjah!” Z nami je delil načrte za prihodnja leta: z denarjem bo ob­novil okna, da bo na toplem in da “ne bo več pihalo”.

Jože Kržič, dobitnik velike nagrade v bruto vrednosti 30.000 evrov in dodatka za pravočasni odgovor v 14 dneh 5000 evrov, se je na prireditev pripeljal iz sončnega Kopra. Soproga, ki ga je spremljala, nam je zatrdila, da Jože še vedno ne verjame, da mu je bila sreča tako naklonjena. Do zdaj namreč v na­gradnih igrah ni osvojil še ničesar – ra­zen zajklje na gasilski veselici, ko je bil še otrok.

Ko ga je po žrebanju klical Daniel Škraba, se ni odzval, saj je njegov mo­bilni telefon ležal v predalu. Veselo novico je izvedel šele naslednji dan: “Nisem verjel, da je to res!” Ker z ženo zelo rada potujeta, bosta denar namenila za pot po nemški romantični cesti od Würzburga do Füssna in še naprej v Francijo, kjer bi Jože rad ženi razkazal Versailles, ki ga še ni obiskala.

Preostali trije nagrajenci, ki jim je sreča namenila po tisoč, dva in tri tisoč evrov, se podelitve niso mogli udeležiti. So pa sporočili, da bi z veseljem prisostvovali slavnostni podelitvi, ki jo je letos s svojim nastopom popestrila mlada glasbenica Zala Smolnikar.

Od 1. januarja 2017 je v teku že 15. velika nagradna igra. V njej lahko sodelujejo tisti, ki bodo prejeli doku­mente za udeležbo in jih pravočasno poslali na naš naslov. Računalniško žrebanje bo 12. janu­arja 2018.

Spletno nakupovalno središče MK

Emka.si

Pridružite se nam na Facebooku

FacebookVabljeni v skupino ljubiteljev branja Radi beremo!

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.