Skip Navigation LinksDomovSkupina MKNoviceObisk avtorja Krzysztofa Charamsa v Sloveniji

Obisk avtorja Krzysztofa Charamsa v Sloveniji

Ob izidu knjige Prvi kamen je Slovenijo obiskal njen avtor, poljski duhovnik Krzysztof Charamsa. V Ljubljani je opravil precej intervjujev in se nam predstavil na dogodku v Cankarjevem domu.

Znan je postal 3. oktobra 2015, ko je na tiskovni konferenci javno oznanil svojo istospolno usmerjenost. Takoj je bil razrešen duhovniške službe in odpuščen z delovnih mest, na katerih je delal. V knjigi Prvi kamen opisuje življenje duhovnika in grenke izkušnje, ki so ga privedle do izpovedi osebne resnice.

Študiral je filozofijo, teologijo in bioetiko na Poljskem, v Švici in Italiji. Doktoriral je na papeški univerzi Gregoriana in pozneje tam poučeval. Teologijo je predaval tudi na papeški visoki šoli Regina Apostolorum v Rimu.

Služboval je kot tajnik mednarodne teološke komisije in prelat Kongregacije za nauk vere, najpomembnejšega vatikanskega urada, ki skrbi za doktrino Rimskokatoliške cerkve. Sedaj s partnerjem Eduardom živi v Kataloniji, še vedno pravi, da je duhovnik, a si želi profesorskega mesta na univerzi.

17. oktobra je bil v Kosovelovi dvorani Cankarjevega doma pogovor s Krzysztofom Charamso. Povezovala ga je novinarka Mojca Širok. V uvodu je prebrala svoje novinarsko poročilo, ki ga je tistega oktobrskega dne poslala v Ljubljano in so ga predvajali v poročilih.

Pogovor dveh izredno dobrih poznavalcev Vatikana in vsega, kar se dogaja za njegovimi zidovi, je bil italijansko živahen, glasen in zelo zanimiv. Knjigo Prvi kamen je izvrstno prevedla Irena Trenc Frelih.

Prvi kamen - Jaz, gejevski duhovnik, in moj upor proti hinavščini Cerkve; Avtor: Krzysztof Charamsa, Prevajalec: Irena Trenc Frelih

Prvi kamen - Jaz, gejevski duhovnik, in moj upor proti hinavščini Cerkve

Avtor: Krzysztof Charamsa
Prevajalec: Irena Trenc Frelih

Preveri v trgovini »

 

Spletno nakupovalno središče MK

Emka.si

Pridružite se nam na Facebooku

FacebookVabljeni v skupino ljubiteljev branja Radi beremo!

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.