Skip Navigation LinksDomovSkupina MKNovicePetra Kirn je prejemnica nagrade Naj knjigotržec 2019

Petra Kirn je prejemnica nagrade Naj knjigotržec 2019

Društvo slovenskih založnikov je nagrado Naj knjigotržec j2019 podelilo Petri Kirn, vodji Mestne knjigarne Novo mesto.

Društvo slovenskih založnikov je v četrtek, 13. junija, na Bledu pripravilo 17. kongres slovenskih založnikov in podelilo nagradi za naj knjigotržca in naj založnika 2019. Nagrada Naj knjigotržec je šla v roke sodelavki iz Mladinske knjige Petri Kirn, vodji Mestne knjigarne Novo mesto, nagrado naj založnik pa je prejel direktor založbe Beletrina Mitja Čander.

»Petra Kirn je skrbna, predana delu in sodelavcem. Opravlja več vlog, ne samo knjigotrške, saj poleg knjigarne skrbi še za veleprodajni center v Novem mestu. Pri svojem delu dosega odlične prodajne rezultate. Knjigarna na Glavnem trgu v Novem mestu je postala tudi eno od kulturnih središč mesta. Ob tem pa skupaj s sodelavci iz Krke že vrsto let skrbi za organizacijo Dolenjskega knjižnega sejma, ki je glavni knjižni dogodek leta v tem delu Slovenije. Dolenjski knjižni sejem učinkovito povezuje dve na videz popolnoma različni gospodarski panogi, Petra Kirn pa je vez med njima,« je zapisano v utemeljitvi. Predlagatelji so kot Petrine odlike izpostavili tudi kreativnost, vedoželjnost, učinkovitost in optimizem. Naši sodelavki iskreno čestitamo za nagrado in se veselimo z njo!

17. kongresa slovenskih založnikov so se udeležili številni strokovnjaki iz panoge. Predavatelji so se v svojih izvajanjih dotaknili aktualnih tem - od stanja slovenskega založništva do učinkovite promocije knjige. Popoldanska okrogla miza je bila posvečena nacionalni kampanji ozaveščanja javnosti o pomenu branja in nakupovanja knjig. Branje, bralna kultura in bralna pismenost že dolgo niso več vrednote. Razpravljavci so iskali odgovore na vprašanja, ali bi z nacionalno kampanjo lahko privzgojili navade nakupovanja in branja knjig ter kaj bi za to moral storiti vsak deležnik v knjižni verigi.

 

Spletno nakupovalno središče MK

Emka.si

Pridružite se nam na Facebooku

FacebookVabljeni v skupino ljubiteljev branja Radi beremo!

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.