Skip Navigation LinksDomovSkupina MKNovicePogodba Mojce Širok tudi na Hrvaškem

Pogodba Mojce Širok tudi na Hrvaškem

Pogodba, z modro ptico nagrajeni kiminalni roman Mojce Širok, bo 2. aprila 2020 izšel na Hrvaškem. Slovenski bralci pa željno pričakujejo nadaljevanje uspešnice.

Založba Mozaik knjiga že zbira prednaročila. Avtorica je sicer zelo zaposlena kot dopisnica RTV v Bruslju, a ob tem počasi piše tudi nadaljevanje Pogodbe.

Mojca Širok je avtorica treh publicističnih knjig: Zadnji rimski cesar, Oblast brez obraza in Od Benedikta do Frančiška. Trinajst let je bila dopisnica iz Italije in Vatikana. Prve reportaže o sicilijanski mafiji je pisala za tednik Mladina, za RTVS je posnela dokumentarni film Molk v Palermu, in tudi njena publicistična dela so povezana z italijanskim političnim in kulturnim življenjem. V vseh se zrcali njeno odlično poznavanje razmer v Italiji.

Pogodba je njen literarni prvenec, nagrajen z modro ptico, uvrstil pa se je tudi med finaliste za nagrado kresnik. Knjiga je prvič izšla marca 2018, do danes pa je v Sloveniji prodanih že skoraj 9000 izvodov. V kriminalnem romanu, polnem nepredvidljivih zapletov, bralca odpelje v osrčje mafijskega dogajanja. Resničnemu zgodovinskemu dogajanju je dodala široko paleto likov iz sveta kriminalistov, novinarjev in politikov, s tem pa še bolj zlezla »pod kožo« mafiji in polnokrvno prikazala načine njenega delovanja. Zato slovenski bralci željno pričakujejo nadaljevanje uspešnice.

Knjigarne in papirnice Mladinske knjige so do nadaljnjega zaprte

 

Spletno nakupovalno središče MK

Emka.si

Pridružite se nam na Facebooku

FacebookVabljeni v skupino ljubiteljev branja Radi beremo!

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.