Skip Navigation LinksDomovSkupina MKNoviceSončnica na rami, četrtič

Sončnica na rami, četrtič

Pri Mladinski knjigi smo izdali novo, četrto izdajo knjige Sončnica na rami, v kateri so zbrane pesmi za otroke štiriinšestdesetih slovenskih pesnic in pesnikov – od Frana Levstika do danes. Knjigo smo predstavili danes, pred zimskimi počitnicami ljubljanskih šolarjev.

Sončnina na rami

Zbirka pesmi Sončnica na rami je prvič izšla leta 1975, drugič leta 1980 in tretjič leta 1996. Izbor Nika Grafenauerja tokrat prinaša pesmi iz prvih treh izdaj, obenem pa upošteva nekatere pomembnejše dosežke zadnjih dvajsetih let.

Knjigo je na novo ilustriral Damijan Stepančič, njegove podobe, polne razposajene domišljije, bodo otroke povabile v svet pesniških dogodivščin.

V Konzorciju je bilo na predstavitvi živo. Z nami so bili Boris A. Novak, Miroslav Košuta, Svetlana Makarovič, Bina Štampe Žmavc, Lila Prap, Andrej Rozman Roza, Barbara Gregorič Gorenc, Andreja Borin, Anja Štefan in Miklavž Komelj, ki so vsak v živo prebrali eno izbrano svojo pesem. Vsak je dobil tudi sončnico, ki so ob živo rumenih knjigah sončno oživele prireditveni prostor knjigarne.

Na predstavitvi so sicer o knjigi govorili glavni akterji nove izdaje: Niko Grafenauer, Darka Tancer Kajnih, Damijan Stepančič, Sanja Janša, Irena Matko Lukan in Pavle Učakar. Knjigo na 520 straneh smo natisnili v nakladi 2500 izvodov. Osvežena knjiga s staro dobro in delno obogateno vsebino ter novo podobo za novo generacijo otrok.

Spletno nakupovalno središče MK

Emka.si

Pridružite se nam na Facebooku

FacebookVabljeni v skupino ljubiteljev branja Radi beremo!

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.