Skip Navigation LinksDomovSkupina MKNoviceTeden zlatih hrušk v Konzorciju

Teden zlatih hrušk v Konzorciju

Knjigarna Konzorcij in Mestna knjižnica Ljubljana, Pionirska – center za mladinsko književnost in knjižničarstvo, že tradicionalno sodelujeta pri pripravi razstave knjig z znakom za kakovost zlata hruška.

Od genov do zvezd

Razstava je letos v izložbi Konzorcija, na otroškem in mladinskem oddelku knjigarne Konzorcij, pa tudi v knjigarni Lutkovnega gledališča Ljubljana.

Želimo si, da bi informacija o odličnih otroških in mladinskih knjigah, tokrat je to knjižna bera iz leta 2015, prišla do bralcev, obiskovalcev knjigarne: otrok, staršev, družin, odraslih, mimoidočih. Promocija zlatih hrušk je bila v knjigarni prisotna skoraj cel januar 2017. Razstavo je zasnovala akademska slikarka in ilustratorka Maja Šubic.

V okviru Tedna zlatih hrušk smo pripravili tudi tri dogodke, namenjene različnim ciljnim skupinam: otrokom, mladostnikom in odraslim. Tematsko so vsi trije usmerjeni v področje medkulturnosti. Ta je tudi rdeča nit letošnjega festivala kulturno-umetnostne vzgoje Bobri.

V ponedeljek, 9. januarja, smo pripravili gostovanje Fejstbukerjev v Knjižnici Otona Župančiča. Pogovor je tekel o knjigi Alena Meškovića Ukulele jam založbe Miš, ki je prejela priznanje zlata hruška. Na srečanje je prišlo preko 70 mladih, večina iz OŠ Trnovo, ki so se pogovarjali o problematiki begunstva in njihovih pogledih na to.

V sredo, 11. januarja, smo v Konzorciju organizirali okroglo mizo z naslovom Barve in glasovi strpnosti. Na pogovoru o strpnosti in knjigah založbe Zala Kako se je pogumni očka nehal bati tujcev in Vsi tukaj, vsi skupaj so sodelovali: direktor Mini teatra Robert Waltl, prevajalka Tina Mahkota, direktorica Mirovnega inštituta dr. Neža Kogovšek Šalamon, založnica Mateja Črv Sužnik in vodja Pionirske – centra za mladinsko književnost in knjižničarstvo mag. Darja Lavrenčič Vrabec.

Včeraj pa smo pripravili predstavitev knjige Od genov do zvezd, dobitnice priznanja zlata hruška, na kateri se je avtor Sašo Dolenc pogovarjal z učenci OŠ Spodnja Šiška.

Spletno nakupovalno središče MK

Emka.si

Pridružite se nam na Facebooku

FacebookVabljeni v skupino ljubiteljev branja Radi beremo!

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.