Skip Navigation LinksDomovSkupina MKNoviceToon Tellegen v Sloveniji

Toon Tellegen v Sloveniji

V okviru literarnega festivala Bralnice pod slamnikom, se v Sloveniji mudi nizozemski avtor otroških knjig ter poezije in proze za odrasle Toon Tellegen.

Toon Tellegen, Čriček in temačen občutek

Pri naši založbi je v prevodu Staše Pavlović nedavno izšel njegov kratki živalski roman Čriček in temačni občutek, pri založbi Miš pa v prevodu Anite Srebnik zbirka živalskih zgodb Sredi noči.

Toon Tellegen je sinoči na Vodnikovi domačiji v pogovoru z Anito Srebnik pripovedoval o nastajanje živalskih zgodb. Vedno jih piše poleti. "Zima ni čas za pisanje o mojih živalih, poezijo pa pišem ves čas," je dodal. V svojih zgodbah zastavlja številna vprašanja, nikoli pa ne daje odgovorov. Živali imajo namreč veliko vprašanj in sam jim dovoli, da počnejo, kar si želijo. "Edino umreti jim ne dovolim in pa preteklosti nimajo. Nikoli ne napišem zgodbe, kjer bi se neka žival spominjala dogodka iz neke druge zgodbe," je poudaril. Pri pisanju pa ima še nekaj pravil, npr. vse živali so enako velike in enakopravne. Med romani, v katerih se njegovi živalski junaki po svojih najboljših močeh spopadajo z nekaterimi zapletenimi človeškimi psihičnimi stanji in problemi, je tudi kratki živalski roman Čriček in temačni občutek.  

Spletno nakupovalno središče MK

Emka.si

Pridružite se nam na Facebooku

FacebookVabljeni v skupino ljubiteljev branja Radi beremo!

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.