Skip Navigation LinksDomovSkupina MKNoviceTri nagrade za najlepše oblikovane knjige

Tri nagrade za najlepše oblikovane knjige

V Mladinski knjigi smo se skupaj z oblikovalkami Jasno Andrić, Sanjo Janša in Barbaro Jenko razveselili nagrad za najlepše oblikovane knjige.

V soboto, 30. novembra, je Zbornica knjižnih založnikov in knjigotržcev pri GZS podelila nagrade za najboljše oblikovane knjige v različnih kategorijah. nagrad smo se veselili tudi v Mladinski knjigi. V treh kategorijah so bile za najlepše oblikovane knjige oziroma zbirka iz programa Mladinske knjige. Tri nagrade so prejeli naši oblikovalci – Jasna Andrić (zunanja oblikovalka) za zbirko Kondor, Sanja Janša za knjigo Tristo zajcev Anje Štefan in Barbara Jenko za učbenik Slovenščina – po korakih do odličnega znanja Mateje Gomboc.

Zbornica knjižnih založnikov in knjigotržcev pri GZS je podelila nagrade za oblikovanje v več kategorijah. Med knjigami za otroke in mladino je bil nagrajena antologija Tristo zajcev Anje Štefan (MK, 2019), ki jo je oblikovala Sanja Janša, uredila pa Irena Matko Lukan. Najboljše oblikovana leposlovna knjižna zbirka je zbirka Kondor, ki jo ureja Andrej Ilc in oblikuje Jasna Andrić. Izbor naslovnic iz obdobja 2010-2019 je bil v času knjižnega sejma na ogled v 2. preddverju Cankarjevega doma. Med učbeniki pa je šla nagrada delu Slovenščina – po korakih do odličnega znanja Mateje Gomboc, oblikovala ga je Barbara Jenko.

Ponosni smo na naše oblikovalke in vsem iskreno čestitamo!

Spletno nakupovalno središče MK

Emka.si

Pridružite se nam na Facebooku

FacebookVabljeni v skupino ljubiteljev branja Radi beremo!

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.