Skip Navigation LinksDomovSkupina MKNoviceV času sejma sta Slovenijo obiskala Maria Parr in Antonio Scurati

V času sejma sta Slovenijo obiskala Maria Parr in Antonio Scurati

Norveška pisateljica Maria Parr, je navdušila otroke in novinarje. Antonio Scurati pa je včeraj predstavil svojo knjigo Nezvesti oče v Cankarjevem domu.

Parr, Scuraty

Izjemno simpatično 35-letnico Mario Parr, katere prva knjiga, Vafljevi srčki, je nastajala kar 10 let, je le-ta povzdignila med pisateljske zvezde. Njen talent primerjajo z Astrid Lindgren. Knjiga je nastala iz šolske naloge, ko so morali napisati eno poglavje knjige. Skozi leta je ta zapis nadgrajevala in nastali so Vafljevi srčki. Mi smo še pred to knjigo izdali Tonjo s hudega brega, sicer njeno drugo knjigo, ki je pri nas tako uspešna, da je že ponatisnjena.

Maria se je dvakrat srečala z otroki v Cankarjevem domu, enkrat na Vodnikovi domačiji, zadnji dan obiska pa navdušila šolarje v Bohinjski Bistrici, ki so se odlično pripravili na njen obisk. Poleg Ljubljane je tako videla še Gorenjsko, se sprehodila okoli jezera v Bohinju in obljubila, da se nedvomno še vrne.

Antonio Scurati, italijanski pisatelj, profesor in filozof, je dva dni preživel v Ljubljani, obkrožen z novinarji in prvimi bralci. Njegov v veliki večini avtobiografski roman Nezvesti oče je izšel nedavno in prvi vtisi so glasni. Knjiga izrazito spodbuja k pogovoru in premisleku. Njegov nastop v Cankarjevem domu je bil edinstven dogodek, kot je vsak obisk tujega avtorja in ki ga žal ne bomo mogli prav hitro ponoviti. Na videz strogi, a v resnici prijazni, simpatični in zelo pametni gospod, ki po mestu hodi z odprtimi očmi, ki se ustavlja in opazuje, sprašuje ter zelo rad debatira, bo jutri obiskal še knjigarno Dom knjige v Kopru, potem pa se vrača k svoji sedaj 7-letni hčerki v domači Milano.

 

Spletno nakupovalno središče MK

Emka.si

Pridružite se nam na Facebooku

FacebookVabljeni v skupino ljubiteljev branja Radi beremo!

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.