Skip Navigation LinksDomovSkupina MKNoviceVečernica Anji Štefan

Večernica Anji Štefan

Večernico za najboljše otroško in mladinsko izvirno leposlovno delo v letu 2018 prejme Anja Štefan za pesniško zbirko Drobtine iz mišje doline. Zbirko dopolnjujejo izjemne ilustracije Alenke Sottler.

Večernico za najboljše otroško in mladinsko izvirno leposlovno delo, ki jo podeljuje časnik Večer, prejme Anja Štefan za pesniško zbirko Drobtine iz mišje doline. Zbirko dopolnjujejo izjemne ilustracije Alenke Sottler.

Petčlanska žirija je v utemeljitvi zapisala, da gre za eno najboljših sodobnih knjig poezije za otroke, ki se osredotoča na življenje mišk kot pesemskih junakov. »Ti so drobni, a v svoji ustvarjalnosti v resnici veliki - zazrti so v lepoto sveta, igro besed, a tudi v manj prijetne resnice sodobnega časa, zato je zbirka izjemno aktualna.« Čeprav komisija pri odločanju ne upošteva likovne plati knjig, je pri tej slikanici poudarila tudi pomen ilustracij Alenke Sottler, ki z nizanjem in prepletanjem mišjih likovnih trenutkov (hišk, mačk, tačk in mišk) odlično nadgrajujejo "gladko nitko besed".

Anja Štefan bo nagrado prejela 27. septembra v Murski Soboti v okviru 23. srečanja slovenskih mladinskih pisateljev Oko besede.

Za večernico so bili letos nominirani še Jana Bauer za otroški roman Groznovilca in divja zima, Miroslav Košuta za zbirko ugank Ponikalnice, Maša Ogrizek za pustolovsko knjigo Gospa s klobukom in Suzana Tratnik za mladinski roman Tombola ali življenje!. Slednji sta izšli pri Mladinski knjigi.

 

Spletno nakupovalno središče MK

Emka.si

Pridružite se nam na Facebooku

FacebookVabljeni v skupino ljubiteljev branja Radi beremo!

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.