Skip Navigation LinksDomovSkupina MKNoviceVeselo prešernovanje

Veselo prešernovanje

Kakovosten, zanimiv in izviren program je v Konzorcij včeraj privabil ogromno ljudi.

Leinšček in Ditka

Glasba in poezija sta navdušili poslušalce, seveda so k temu največ prispevali odlični gostje: Andrej Rozman Roza, Feri Lainšček in Ditka, Rok Terkaj in dr. Igor Saksida ter Svetlana Makarovič in Milko Lazar.

Roza

Začeli smo z mini prešernovanjem. V družbi Andreja Rozmana Roze ni nikoli dolgčas. To vedo tako otroci kot odrasli. Tudi tokrat je otroke in starše navdušil s pravljicami, pesmicami in ugankami.

Pesnik in pisatelj Feri Lainšček in mlada glasbenica Ditka že nekaj mesecev navdušujeta na koncertih po Sloveniji. Navdušeni so bili tudi obiskovalci Konzorcija, ki so jima lahko prisluhnili na kulturni praznik. Novi pesniški biseri iz Lainščkove zbirke Demon ljubezni v avtorjevi izvedbi in Ditkini glasbeni izvedbi so se dotaknili slehernega obiskovalca.

Trkaj

Rok Terkaj je naredil pravi spektakel, obiskovalci ga kar niso pustili domov, tako da je moral nastop še podaljšati, vse skupaj pa se je še zavleklo s podpisovanjem knjig Kla kla klasika, ki že kaže, da bo velika uspešnica.

Svetlana Makarovič

Za zaključek pa še vrhunski nastop Svetlane Makarovič in Milka Lazarja. Svetlana je brala haikuje iz svoje najnovejše zbirke Zima vezilja, skladatelj Milko Lazar pa je njeno izvajanje zaokrožil z izvedbo avtorske glasbe.

Spletno nakupovalno središče MK

Emka.si

Pridružite se nam na Facebooku

FacebookVabljeni v skupino ljubiteljev branja Radi beremo!

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.