Skip Navigation LinksDomovSkupina MKNoviceZbornik o Janezu Drnovšku

Zbornik o Janezu Drnovšku

Danes mineva deset let od smrti Janeza Drnovška, velikega državnika, ki je bil tudi naš pomemben avtor. Cankarjeva založba je v sodelovanju z Narodnim muzejem Slovenije, ki je ob tej priložnosti pripravil razstavo in spominski simpozij, izdala zbornik z naslovom Janez Drnovšek.

Zbornik o Janezu Drnovšku

Nekdanji predsednik je pri Mladinski knjigi izdal štiri knjige. Prva, Misli o življenju in zavedanju, je bila v letu 2006 druga najbolje prodajana knjiga naše založbe. Prehitela jo je le Da Vincijeva šifra. Z izdajo pa smo bili tudi dobrodelni, saj smo ob koncu leta 2006 predstavnikom Mladinskega klimatskega zdravilišča Rakitna podelili ček v vrednosti 6000 evrov in tako izpolnili obljubo, da jim podarimo delež od vsakega prodanega izvoda. Kasneje so izšle še knjige Bistvo sveta, Pogovori in Zlate misli o življenju in zavedanju, ki so se prav tako dobro prodajale, predsednik pa je na obsežnih knjižnih turnejah prepotoval vso Slovenijo.

Janez Drnovšek knjigaNovi zbornik je uredil Tine Logar in ga tudi predstavil na skupni novinarski konferenci 21. februarja v Narodnem muzeju. Avtorji prispevkov v zborniku pa so Alja Brglez, Lucija Čok, Gregor Golobič, Teodora Ivanuša, Jože Krašovec, Tomo Križnar, Vika Potočnik, Tone Partljič, Stojan Pelko, Tea Petrin, Iztok Podbregar, Jana Pogačnik, Janko Prunk, Dimitrij Rupel, Jožef Školč, Borut Šuklje in Ali Žerdin.

Naslednji dan, 22. februarja, so v Narodnem muzeju odprli razstavo, ki celovito predstavlja njegovo osebnost in bo na ogled do 5. maja 2018. Zajema 19 let njegovega življenja oz. tri obdobja delovanja, ki so zaznamovala njegovo življenjsko pot. Razstavljene so tudi vse njegove knjige in številne fotografije srečanj z bralci. Danes pa v narodnem muzeju poteka spominski simpozij.

Na fotografiji zgoraj: Na novinarski konferenci v Narodnem muzeju so nastopili: predsednica Zveze prijateljev mladine Slovenije Darja Groznik, direktorica Narodnega muzeja Barbara Ravnik, avtor razstave Darko Knez in naš urednik Tine Logar.

Spletno nakupovalno središče MK

Emka.si

Pridružite se nam na Facebooku

FacebookVabljeni v skupino ljubiteljev branja Radi beremo!

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.