Skip Navigation LinksDomovSkupina MKNovice

Novice

Nagrada učbeniku Zgodovina 1

Na knjižnem sejmu v Frankfurtu so včeraj podelili nagrade BELMA za najkvalitetnejša učna gradiva, ki nastanejo v državah Evrope. Bronasto nagrado v kategoriji učbenikov za srednjo šolo je prejel učbenik za zgodovino v prvem letniku gimnazij Zgodovina 1, Prazgodovina in stari vek (založba Mladinska knjiga, 2017). Nagrajeni učbenik je v kombinaciji z interaktivnim gradivom zasnovan kot sodobna knjiga, ki je dijaku sopotnica na poti odkrivanja preteklosti in samih sebe, zgodovina pa je pri tem učiteljica za življenje.

Sovretova nagrada Urošu Kalčiču

Društvo slovenskih književnih prevajalcev letošnjo Sovretovo nagrado namenja Urošu Kalčiču. Nagrajen je za "polnokrvno poustvaritev" dveh romanov Donne Tartt Skrivna zgodovina (The Secret History) in Lišček (The Goldfinch), ki sta izšli pri Cankarjevi založbi.

Večernica Anji Štefan

Večernico za najboljše otroško in mladinsko izvirno leposlovno delo v letu 2018 prejme Anja Štefan za pesniško zbirko Drobtine iz mišje doline. Zbirko dopolnjujejo izjemne ilustracije Alenke Sottler.

Rožančeva nagrada Jasminu B. Frelihu

Na Trubarjevi domačiji na Rašici so podelili 26. Rožančevo nagrado. Nagrado za najboljšo esejistično zbirko v letu 2018 prejme Jasmin B. Frelih za zbirko Bleda svoboda, ki je izšla pri Cankarjevi založbi.

Poletno branje

V začetku julija smo novinarjem predstavili novosti, primerne za poletno branje: Mi smo medvedi! Friderika Backmana, Moški, ki ni poklical Rosie Walsh, Otok kamelij Tabee Bach, Aktovka Hiromi Kawakami ter Stebri zemlje Kena Foletta.

Duh česa

»Pozor! Pozdravljeni! Ime mi je Miha. Tako so me krstili. Tudi mama me kliče tako. A pravi prijatelji me kličejo Mihi … » so besede, ki vsak teden odzvenijo na valovih nacionalnega radia.

Spletno nakupovalno središče MK

Emka.si

Pridružite se nam na Facebooku

FacebookVabljeni v skupino ljubiteljev branja Radi beremo!

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.