Skip Navigation LinksDomovSkupina MKNovice

Novice

Čebelice v Konzorciju

V soboto, 27. 10. 2018, so v Konzorciju letale čebelice. Knjižne čebelice. Otroci so spoznali nekaj pravljic iz zbirke Čebelica, odrasli pa projekt, ki je nastal v sodelovanju RTV Slovenija in Mladinske knjige.

Dragan Velikić v Ljubljani

Ob izidu romana Preiskovalec novembra na obisk v Ljubljano prihaja priznani srbski pisatelj Dragan Velikić. V torek, 13. novembra bo ob 18h gostoval v Trubarjevi hiši literature.

Slovo pisatelja Alojza Rebule

Včeraj se je v 95. letu poslovil pisatelj in prevajalec Alojz Rebula. Njegov obsežni opus obsega črtice, novele in romane ter refleksivno dnevniško in potopisno prozo. Med najznačilnejša dela sodijo romani Senčni ples, V Sibilinem vetru in Divji golob.

Posebno priznanje slikanici Drobtine iz mišje doline

Nagrado Kristine Brenkove za izvirno slovensko slikanico je prejela slikanica s črtico Ivana Cankarja Skodelica kave z ilustracijami Petra Škerla (založba Miš). Posebno priznanje sta prejeli tudi slikanici Drobtine iz mišje doline Anje Štefan z ilustracijami Alenke Sottler (Mladinska knjiga) in Kje si? Marte Bartolj (založba Miš).

Roman Gašperin: »Kaj tako norega si nisem predstavljal.«

Kdo pozna zbirko otroških ljudskih pesmic Enci benci na kamenci, naj dvigne roko! Ste jo dvignili? Seveda! Kdo pa pozna gospoda, ki se je vsega skupaj spomnil in uredil v eno najbolj priljubljenih pesniških zbirk pri nas? Ste tudi tokrat dvignili roko? Verjetno je takšnih herojev bolj malo.

Nagrada učbeniku Zgodovina 1

Na knjižnem sejmu v Frankfurtu so včeraj podelili nagrade BELMA za najkvalitetnejša učna gradiva, ki nastanejo v državah Evrope. Bronasto nagrado v kategoriji učbenikov za srednjo šolo je prejel učbenik za zgodovino v prvem letniku gimnazij Zgodovina 1, Prazgodovina in stari vek (založba Mladinska knjiga, 2017). Nagrajeni učbenik je v kombinaciji z interaktivnim gradivom zasnovan kot sodobna knjiga, ki je dijaku sopotnica na poti odkrivanja preteklosti in samih sebe, zgodovina pa je pri tem učiteljica za življenje.

Sovretova nagrada Urošu Kalčiču

Društvo slovenskih književnih prevajalcev letošnjo Sovretovo nagrado namenja Urošu Kalčiču. Nagrajen je za "polnokrvno poustvaritev" dveh romanov Donne Tartt Skrivna zgodovina (The Secret History) in Lišček (The Goldfinch), ki sta izšli pri Cankarjevi založbi.

Večernica Anji Štefan

Večernico za najboljše otroško in mladinsko izvirno leposlovno delo v letu 2018 prejme Anja Štefan za pesniško zbirko Drobtine iz mišje doline. Zbirko dopolnjujejo izjemne ilustracije Alenke Sottler.

Rožančeva nagrada Jasminu B. Frelihu

Na Trubarjevi domačiji na Rašici so podelili 26. Rožančevo nagrado. Nagrado za najboljšo esejistično zbirko v letu 2018 prejme Jasmin B. Frelih za zbirko Bleda svoboda, ki je izšla pri Cankarjevi založbi.

Spletno nakupovalno središče MK

Emka.si

Pridružite se nam na Facebooku

FacebookVabljeni v skupino ljubiteljev branja Radi beremo!

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.