Skip Navigation LinksDomovSkupina MKNovice

Novice

Mladinska knjiga na knjižnem sejmu Bologna 2018

Mladinska knjiga se v Bologni od danes do četrtka, 29. marca, predstavlja na lastni stojnici v hali 22 (stojnica B1), ki je odeta v ilustracije Alenke Sottler iz slikanice Drobtine iz mišje doline avtorice Anje Štefan.

Predstavili smo novi prevod Iliade

Slabih 70 let po prvem slovenskem prevodu Homerjeve Iliade smo konec februarja v zbirki Kondor izdali nov prevod izbranih spevov.

Novosti Cankarjeve založbe

Prvega marca smo novinarje povabili na predstavitev šestih knjižnih novosti, med katerimi je bilo kar pet izvirnih knjig in en težko pričakovani prevod.

Knjižni pobegi z Ostanki dneva

Nina Kožar je na februarskem srečanju v Konzorciju svoje goste izzvala s knjigo aktualnega Nobelovega nagrajenca za književnost Kazua Ishigure Ostanki dneva.

Zbornik o Janezu Drnovšku

Danes mineva deset let od smrti Janeza Drnovška, velikega državnika, ki je bil tudi naš pomemben avtor. Cankarjeva založba je v sodelovanju z Narodnim muzejem Slovenije, ki je ob tej priložnosti pripravil razstavo in spominski simpozij, izdala zbornik z naslovom Janez Drnovšek.

70 let revije PIL

Sinoči je bilo v knjigarni Konzorcij prisrčno srečanje številnih ustvarjalcev in sodelavcev prve revije za otroke, ki je 17. februarja 1948 izšla pod imenom Pionirski list.

Nagrajenci 15. velike nagradne igre MKZ in Reader's Digesta

Na sončno petkovo popoldne, 16. februarja, je Pavčkova dvorana v Modri hiši gostila prav posebne goste. Tam so se na uradni podelitvi nagrad zbrali nagrajenci, ki so osvojili glavne nagrade v 15. veliki nagradni igri Založbe Mladinska knjiga in Reader's Digesta.

Cankarjev slavospev Rožniku in Ljubljani

Mladinska knjiga je predstavila prvo od treh del, s katerimi bo zaznamovala letošnjo 100. obletnico smrti Ivana Cankarja. Gre za imenitno knjigo Cankarjevih pisem, ki je v izvirniku izšla kot bibliofilska izdaja, ob letošnjem jubileju pa smo dobili nov natis, ki ga je z novimi podatki in slikovnim gradivom obogatil dr. Mihael Glavan. Skupaj z urednico Nelo Malečkar je v knjigarni Konzorcij spregovoril o tem lepem slavospevu Rožniku.

Spletno nakupovalno središče MK

Emka.si

Pridružite se nam na Facebooku

FacebookVabljeni v skupino ljubiteljev branja Radi beremo!

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.