Skip Navigation LinksDomovSkupina MKNovice

Novice

Pet novosti Cankarjeve založbe

Cankarjeva založba je na predpraznični ponedeljek dopoldne novinarje povabila v knjigarno Konzorcij. Urednika Andrej Blatnik in Aljoša Harlamov sta v družbi prevajalcev govorila o petih knjigah.

Čestitamo Borisu A. Novaku za Prešernovo nagrado

Prešernovo nagrado za življenjsko delo je prejel pesnik, dramatik in prevajalec Boris A. Novak. Prejel jo je za izjemen in prepoznaven ustvarjalni opus, ki ga je pred kratkim zaokrožil z monumentalnim epom Vrata nepovrata.

Toon Tellegen v Sloveniji

V okviru literarnega festivala Bralnice pod slamnikom, se v Sloveniji mudi nizozemski avtor otroških knjig ter poezije in proze za odrasle Toon Tellegen.

Prometej znanosti

Dr. Igor Saksida, literarni zgodovinar in profesor na Pedagoški fakulteti Univerze Ljubljana ter Pedagoški fakulteti Univerze na Primorskem, je na slavnostni akademiji Zahvalnega dneva Slovenske znanstvene fundacije prejel priznanje prometej znanosti za odličnost v komuniciranju v letu 2017.

Modra ptica poletela k Pogodbi Mojce Širok

Predsednica letošnje žirije Nela Malečkar je včeraj v knjigarni Konzorcij obelodanila skrbno varovano skrivnost: zmagovalni roman petega natečaja Modra ptica je Pogodba Mojce Širok.

Tudi ob koncu tedna bo na knjižnem sejmu živahno, vabljeni!

Po odzivih obiskovalcev 33. slovenskega knjižnega sejma sodeč so Mladinska knjiga Založba, Cankarjeva založba in Mladinska knjiga Trgovina pripravile odlično sejemsko predstavitev s ponudbo, ki odraža našo kakovost in široko ponudbo knjig in ostalih, s knjižnimi junaki povezanih izdelkov.

Štiri priznanja zlata hruška za naše knjige

Na prvi dan Slovenskega knjižnega sejma smo se v Mladinski knjigi in Cankarjevi založbi že veselili štirih nagrad. Zlate hruške, priznanja za najboljše mladinske knjige iz leta 2016, so v vseh kategorijah prejele naše knjige.

Schwentnerjeva nagrada za življenjsko delo Stanki Golob

V torek zvečer so na slovesnosti v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma simbolno odprli 33. slovenski knjižni sejem. Vrhunec slovesnosti je bila podelitev Schwentnerjeve nagrade za življenjsko delo, ki jo je predsednik Upravnega odbora Združenja knjižnih založnikov pri Gospodarski zbornici podelil dolgoletni vodji Trubarjevega antikvariata Stanki Golob.

31. Frankfurt po Frankfurtu: v središču je medicinska znanost

V ponedeljek smo v knjigarni Konzorcij odprli 31. prodajno razstavo Frankfurt po Frankfurtu, ki že dobra tri desetletja postavlja v ospredje tuje strokovne knjige, obiskovalcem pa približa tudi najboljše tuje knjige s področja leposlovja in umetnosti ter priročnike. Letos so v središču knjige s področja medicinske znanosti.

Spletno nakupovalno središče MK

Emka.si

Pridružite se nam na Facebooku

FacebookVabljeni v skupino ljubiteljev branja Radi beremo!

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.