Skip Navigation LinksDomovSkupina MKNovice

Novice

Modra ptica poletela k Pogodbi Mojce Širok

Predsednica letošnje žirije Nela Malečkar je včeraj v knjigarni Konzorcij obelodanila skrbno varovano skrivnost: zmagovalni roman petega natečaja Modra ptica je Pogodba Mojce Širok.

Tudi ob koncu tedna bo na knjižnem sejmu živahno, vabljeni!

Po odzivih obiskovalcev 33. slovenskega knjižnega sejma sodeč so Mladinska knjiga Založba, Cankarjeva založba in Mladinska knjiga Trgovina pripravile odlično sejemsko predstavitev s ponudbo, ki odraža našo kakovost in široko ponudbo knjig in ostalih, s knjižnimi junaki povezanih izdelkov.

Štiri priznanja zlata hruška za naše knjige

Na prvi dan Slovenskega knjižnega sejma smo se v Mladinski knjigi in Cankarjevi založbi že veselili štirih nagrad. Zlate hruške, priznanja za najboljše mladinske knjige iz leta 2016, so v vseh kategorijah prejele naše knjige.

Schwentnerjeva nagrada za življenjsko delo Stanki Golob

V torek zvečer so na slovesnosti v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma simbolno odprli 33. slovenski knjižni sejem. Vrhunec slovesnosti je bila podelitev Schwentnerjeve nagrade za življenjsko delo, ki jo je predsednik Upravnega odbora Združenja knjižnih založnikov pri Gospodarski zbornici podelil dolgoletni vodji Trubarjevega antikvariata Stanki Golob.

31. Frankfurt po Frankfurtu: v središču je medicinska znanost

V ponedeljek smo v knjigarni Konzorcij odprli 31. prodajno razstavo Frankfurt po Frankfurtu, ki že dobra tri desetletja postavlja v ospredje tuje strokovne knjige, obiskovalcem pa približa tudi najboljše tuje knjige s področja leposlovja in umetnosti ter priročnike. Letos so v središču knjige s področja medicinske znanosti.

KRUHarije & CUKRnije v Centru kulinarike in turizma

Cankarjeva založba je v sredo, 18. oktobra, medije na jutranjo kavo in rogljiček povabila v Center kulinarike in turizma KULT316 na Prušnikovi. Tam smo organizirali prvo druženje s knjigo KRUHarije & CUKRnije.

Obisk avtorja Krzysztofa Charamsa v Sloveniji

Ob izidu knjige Prvi kamen je Slovenijo obiskal njen avtor, poljski duhovnik Krzysztof Charamsa. V Ljubljani je opravil precej intervjujev in se nam predstavil na dogodku v Cankarjevem domu.

Molitvicam s stopnic po Levstikovi nagradi še večernica

V četrtek bodo v Murski Soboti v okviru srečanja slovenskih mladinskih pisateljev Oko besede že enaindvajsetič podelili nagrado večernica, ki jo časnik Večer podeljuje za najboljše otroško in mladinsko izvirno leposlovno delo.

Spletno nakupovalno središče MK

Emka.si

Pridružite se nam na Facebooku

FacebookVabljeni v skupino ljubiteljev branja Radi beremo!

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.