Skip Navigation LinksDomovSkupina MKNovice

Novice

Novosti Cankarjeve založbe v juliju

Cankarjeva založba je včeraj na novinarski konferenci predstavila sedem leposlovnih del, ki so izšla nedavno: Preobrazbe, Evolucija za rejce ljubiteljev malih živali, Tempirana bomba, Arles, večkrat, Izgnanstvo, Cementni vrt in Popotovanja v soju zvezd.

Kaj bomo brali to poletje

V družbi treh prevajalcev Iztoka Ilca, Vasje Bratine in Suzane Koncut sta urednika Andrej Ilc in Nataša Müller, tokrat tudi v vlogi prevajalke, včeraj v knjigarni Konzorcij predstavila šest romanov za poletno branje.

Jabolko navdiha Boštjanu Gorencu - Pižami

Ob državnem prazniku, dnevu Primoža Trubarja, je Urad predsednika Republike Slovenije, kot ob vseh državnih praznikih, pripravil dan odprtih vrat, predsednik Borut Pahor pa je na posebni slovesnosti vročil "jabolko navdiha" dvema mojstroma slovenskega jezika, dr. Kozmi Ahačiču in Boštjanu Gorencu - Pižami.

Levstikove nagrade z dežnimi kapljami

V torek dopoldne smo v knjigarni Konzorcij razglasili letošnje Levstikove nagrajence. Levstikovo nagrado za življenjsko delo sta prejela pisatelj Slavko Pregl in ilustratorka Lila Prap. Levstikovo nagrado za izvirno leposlovno delo je prejel Peter Svetina za zbirko pesmi Molitvice s stopnic, Levstikova nagrada za izvirne ilustracije pa je pripadla Tanji Komadina za podobe v knjigi Gospa s klobukom Maše Ogrizek.

Zaključek Vesele šole 2017

V soboto, 3. junija, je 69 letošnjih državnih prvakov Vesele šole praznovalo svoj dosežek tako, kot je treba. V polni Festivalni dvorani je za vzdušje poskrbel Pižama z gosti, nastopili pa so tudi zmagovalci natečaja Kla kla klasika.

Naša nova zvezda je Ingrid Divković

Prvega junija je Ljubljano obiskala Ingrid Divković, avtorica naše poletne zvezde Vas j**e ego? Knjigo, ki bo junija in julija vidno izpostavljena v naših knjigarnah, smo predstavili na prijetnem in odlično obiskanem dogodku v parku Tivoli.

Štirje slovenski avtorji z novimi knjigami

V petek, 26. maja, smo v Konzorciju predstavili štiri nove slovenske knjige, ki jih je uredila Nela Malečkar: roman Igorja Karlovška Bahamski dokument, pesniški prvenec Petre Koršič Furlanka je dvignila krilo, knjigo kolumn Renate Salecl Tek na mestu in novo pesniško zbirko Marka Kravosa Kot suho zlato.

Štiri nove knjige za otroke

V ponedeljek, 29. maja, smo v Konzorciju predstavili štiri knjižne novosti za otroke. Gostiteljici dogodka sta bili urednici Irena Matko Lukan in Metka Pušenjak. Napovedali smo tudi letošnjo prodajno razstavo Bologna po Bologni in razodeli nominirance za Levstikovo nagrado.

Spletno nakupovalno središče MK

Emka.si

Pridružite se nam na Facebooku

FacebookVabljeni v skupino ljubiteljev branja Radi beremo!

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.