Skip Navigation LinksDomovSkupina MKNovice

Novice

Desetnica Kitu na plaži Vinka Möderndorferja

V petek nas je razveselila vest, da je desetnico, nagrado za najboljše otroško ali mladinsko delo, prejel Vinko Möderndorfer za roman Kit na plaži, ki je izšel pri naši založbi.

Renata Salecl v novi knjigi o sodobni družbi, ki teče na mestu

Filozofinja in sociologinja Renata Salecl je včeraj v Moderni galeriji pospremila svojo novo knjigo Tek na mestu, v kateri je zbrala kolumne, ki jih je v zadnjih desetih letih objavljala v Sobotni prilogi Dela. V njih obravnava najrazličnejše teme sodobne družbe, od ljubezni in starševstva do genetike in psihosomatike. Z Renato Salecl se je pogovarjala Maja Hawlina.

V Izoli nova knjigarna in papirnica s kavarno

Včeraj je Mladinska knjiga Trgovina svečano odprla vrata nove knjigarne in papirnice v Izoli, ki del svojega prostora in pripadajočo teraso prvič namenja tudi kavarni.

Večna uspešnica Slava vojvodine Kranjske

Po uspešno končani prednaročniški akciji knjige Slava vojvodine Kranjske je Mladinska knjiga to temeljno delo slovenske kulture najprej v sredo, 10. maja, predstavila novinarjem, od četrtka naprej pa je kupcem na voljo tudi po drugih prodajnih poteh.

Ob 500. obletnici reformacije nova biografija o Martinu Lutru

Cankarjeva založba je včeraj predstavila prevod biografije Martina Lutra s slovenskim predgovorom, ki ga je napisal častni škof Evangeličanske cerkve v Sloveniji Geza Erniša. Poleg njega sta v pogovoru, ki ga je vodil urednik Tine Logar, sodelovala še prevajalec Igor Antič in akademik Matjaž Kmecl.

Za mlade bralce

Včeraj smo novinarjem in drugim obiskovalcem predstavili knjižne novosti za mlade, ki jih bodo brali tudi starejši bralci.

Spletno nakupovalno središče MK

Emka.si

Pridružite se nam na Facebooku

FacebookVabljeni v skupino ljubiteljev branja Radi beremo!

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.