Skip Navigation LinksDomovSkupina MKNovice

Novice

Simpozij o reviji Zaliv in odkritje spomenika Borisu Pahorju

Včeraj dopoldne je v dvorani Slovenske akademije znanosti in umetnosti potekal znanstveni simpozij Moč povezav, na katerem so govorci osvetlili vlogo zamejske revije Zaliv ter tržaškega pisatelja Borisa Pahorja, popoldne pa so minister za kulturo Tone Peršak, podžupan Mestne občine Ljubljana Dejan Crnek in predsednik uprave Mladinske knjige Založbe Peter Tomšič v parku Tivoli odkrili spomenik Borisu Pahorju.

Sončnica na rami, četrtič

Pri Mladinski knjigi smo izdali novo, četrto izdajo knjige Sončnica na rami, v kateri so zbrane pesmi za otroke štiriinšestdesetih slovenskih pesnic in pesnikov – od Frana Levstika do danes. Knjigo smo predstavili danes, pred zimskimi počitnicami ljubljanskih šolarjev.

Ko se radostni podamo v nov dan

Trije zanimivi gostje so se odzvali našemu vabilu na pogovor o japonski kulturi, načinu življenja in ikigaju: Hironao Ohashi, Maja Pešelj in Manca Košir.

Obilo smeha na knjižnih peripetijah

Februarske knjižne peripetije, za katere je Damjan izbral knjigo nizozemskega avtorja Hendrika Groena Skrivni dnevnik Hendrika Groena, starega 83 let in 1/4, so bile hudomušne kot že dolgo ne.

Letošnji nagrajenci Reader's Digesta

Minuli konec tedna so predstavniki Mladinske knjige in Reader's Digesta v Mestnem muzeju v Ljubljani podelili letošnje glavne nagrade sodelujočim v 14. Veliki nagradni igri.

Zvezdana v živo z Brunom Šimlešo

Hrvaški avtor Bruno Šimleša je v petek zvečer v kavarni hotela Union v Ljubljani premierno predstavil svojo najnovejšo knjigo Umetnost življenja.

Veselo prešernovanje

Kakovosten, zanimiv in izviren program je v Konzorcij včeraj privabil ogromno ljudi.

Prešernovi nagradi za življenjsko delo

Sinoči so na slavnostni prireditvi v Cankarjevem domu podelili Prešernove nagrade. Veliki Prešernovi nagradi za življenjski opus sta prejela akademska slikarka Metka Krašovec in prevajalec Aleš Berger.

Spletno nakupovalno središče MK

Emka.si

Pridružite se nam na Facebooku

FacebookVabljeni v skupino ljubiteljev branja Radi beremo!

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.