Slovenika

slika

Slovenika - slovenska nacionalna enciklopedija

Prodano več kot 4.000 izvodov!

V letu, ko Slovenija praznuje 20-letnico samostojnosti, s ponosom pričakujemo Sloveniko, slovensko nacionalno enciklopedijo v 2 knjigah z jedrnatimi, sistematičnimi in slikovno opremljenimi prikazi vsega pomembnega o slovenskem ozemlju, njegovih prebivalcih ter o Slovencih na tujem od davnine do zdaj.

Slovenika pojave, dogodke in osebnosti obravnava v abecedno razporejenih geselskih člankih.

Osamosvojitev Slovenije

  • okrog 8000 geselskih člankov
  • okrog 2000 enot slikovnega gradiva
  • okrog 1600 strani v dveh knjigah

Glavni urednik, Martin Ivanič o Sloveniki

Martin Ivanič

»Slovenika, slovenska nacionalna enciklopedija, je prikaz slovenskega ozemlja, se pravi enega najbolj »prepišnih« območij v Evropi, in njegovih prebivalcev od znane davnine do danes. Prav zaradi stisk in zablod, ki smo jih kot narod prestali, je preživetje prednikov, oblikovanje slovenskega naroda med ostrimi čermi germanizacije in italijanizacije ter kronanje tega razvoja z lastno državo v resnici neprimerno večji dosežek. Slovenika poskuša nazorno, razumljivo, pregledno ter na podlagi znanstveno in strokovno preverjenih dognanj pokazati, kdo smo, kje smo živeli in živimo zdaj, kaj smo morali spotoma (kot komaj opazni v očeh velikih narodov in držav) prestati, kako smo iskali poti in tudi zaveznike k svoji narodni in državni osvoboditvi in suverenosti, kaj smo v tem prizadevanju po emancipaciji dajali okoliškemu svetu ter kaj je ta dajal in jemal nam. Govori o našem stoletnem in včasih bolečem spoznavanju, do katerega prej ali slej pride maloštevilen in usodno izpostavljen narod: da sta poroštvo preživetja in napredka le vzajemno sožitje in enakopravno sodelovanje ljudi in narodov. To, kar z izjemno umetniško in domoljubno močjo izpoveduje Prešernova Zdravljica oz. himna RS.«
Martin Ivanič, glavni urednik Slovenike

SLOVENIKA – slovenski ponos, ujet v dve izjemni knjigi

Slovenika

Trpežna vezava z usnjenim hrbtom zagotavlja knjigama dolgoletno uporabnost.

Naslov Slovenika je v globokem, metalnem tisku. Črka S iz Prešernovega rokopisa simbolizira slovensko identiteto, zajeto v Sloveniki.

Geselske članke dopolnjuje okrog 2000 enot slikovnega gradiva slovenskih in deloma tujih arhivov, galerij, muzejev in knjižnic … ter preglednice in zemljevidi.

Sodobna in pregledna notranja postavitev besedila in likovnega gradiva zagotavlja hitro in enostavno iskanje, simbolični poudarki, ki kot na naslovnici izhajajo iz Prešernovega rokopisa, pa praktični uporabi dodajajo pridih prestiža.

Slovenci smo najmanjši narod z nacionalno enciklopedijo

slika

Slovenska nacionalna enciklopedija je nastala kot rezultat bogatih izkušenj založbe in uredništva na področju enciklopedičnih in leksikalnih izdaj v najtesnejšem sodelovanju z vrhunskimi slovenskimi strokovnjaki z vseh ključnih področij ter številnimi umetniškimi in likovnimi ustvarjalci.

Pri pripravi slovenske nacionalne enciklopedije je sodelovalo:

  • več kot 100 zunanjih sodelavcev – priznanih strokovnjakov s posameznih področij
  • 10 notranjih urednikov
  • strokovni uredniški odbor s predsednikom, akademikom, prof. dr. Matjažem Kmeclom. Sestavljajo ga univerzitetni profesorji in znanstveniki.

Slika za namizje vašega računalnika

Navodilo:
Kliknite na sliko spodaj, da se vam odpre novo okno s sliko v večji dimenziji. Nato na večjo sliko kliknete z desnim miškinim gumbom in izberete opcijo "Kot slika za ozadje".

Desktop Slovenika

 

Medijska pokrovitelja projekta

RTV logo slika

  • Dodaj na Twitter
  • Dodaj na MySpace
  • Dodaj na Delicious

Komentarji

Pridružite se nam na Facebooku!

FacebookVabljeni v skupino ljubiteljev branja Radi beremo!

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.