Skip Navigation LinksDomovŠolaVesela šola

Vesela šola

slika

 

Vesela šola pozdravlja vse mentorje in prekaljene ter nove veselošolce v svoji 43. sezoni.

V veselošolski galaksiji znanja bo letos zelo zanimivo: »vesele« teme smo začeli s sedmo umetnostjo, potem pa bomo raziskovali staro Kitajsko (stare civilizacije), neverjetno organiziran svet žuželk, najmodernejšo tehnologijo (vlake, podmornice in letala), skrivnosti svetlobe, zakaj potrebujemo vodo ...

Šolsko tekmovanje v znanju Vesele šole bo 13. marca 2013, državno tekmovanje pa 17. aprila 2013. Tekmovanje poteka pod vodstvom mentorjev, ki veselošolce tudi prijavijo na tekmovanje.

Tisti učenci, ki bi si želeli tekmovati v znanju Vesele šole, pa na njihovi šoli Vesele šole ni, lahko kontaktirajo uredništvo Vesele šole, kjer vam bomo pomagali poiskati mentorja na drugi šoli. Prijave veselošolcev na tekmovanje, ki jih pošljejo mentorji, bomo zbirali do 17. 12. 2012.

slika

Takole je bilo videti tekmovanje daljnjega leta 1972.

Za tiste, ki si želijo še malce več, pripravljamo tudi dva natečaja z lepimi nagradami. Za ustvarjalne je tukaj natečaj za mlade režiserje za najboljši kratki film Fejst.film.

slika

Prirejamo ga v sodelovanju s Fejstbuk.net in Kinodvorom. Praktične informacije v zvezi z snemanjem in montiranjem filma prinaša septembrska tema Gibljive slike − Postani režiser ter spletna učna pot na www.veselasola.net. Več informacij je na strani Fejst.film. Ob koncu natečaja, maja 2013, bo na zaključni prireditvi Vesele šole predstavljen izbrani najboljši filmček. Podeljene bodo tudi tri glavne nagrade.

Za raziskovalne glavce prirejamo natečaj Poskusnica ali veselošolski laboratorij. Namenjen je vsem mladim znanstvenikom, ki se navdušujejo nad fizikalnimi in kemičnimi zakonitostmi narave. Več na strani Poskusnica. Vesela šola bo v sodelovanju z medijsko hišo Da Vinci Learning podarila nagrade najposkusnikom, njihovi šoli in mentorici.

slika

Več informacij poiščite na www.veselasola.net, kjer lahko vsak mesec znova tudi preizkusite svojo silo znanja v različnih tematskih učnih poteh.
 

Vstopi v Veselo šolo

Vesela šola

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.