Skip Navigation LinksDomovTrusted BrandO raziskavi

Prenovljena raziskava Trusted Brand

Leta 2019 smo v sodelovanju z Inštitutom za raziskovanje trga in medijev, Mediana, prenovili in posodobili raziskavo Trusted Brand.

 • Raziskavo smo z bralcev revije Reader's Digest Slovenija razširili na splošno populacijo.
 • Elektronski vprašalnik je izpolnilo 1063 respondentov, ki so predstavljali reprezentativen vzorec odrasle populacije Slovenije.
 • Vprašanje odprtega tipa “Kateri znamki najbolj zaupate?” smo zamenjali z vprašanjem: “Na lestvici od 0 do 10 ocenite, koliko zaupate spodaj navedenim znamkam.” Kljub temu so imeli respondenti možnost, da sami predlagajo znamko, ki se jim zdi zaupanja vredna.

Nabor znamk

Respondenti so ocenjevali stopnjo zaupanja do vseh znamk v posamezni kategoriji. Nabor znamk je nastal na podlagi podatkov, ki jih je Mediana pridobila v raziskavah Mediana TGI, Mediana IBO in drugih tržnih raziskavah

Jamstvo objektivnosti in enakih možnosti

K večji objektivnosti je doprinesel reprezentativni vzorec polnoletnih prebivalcev in elektronski format ankete, ki je omogočil rotiranje kategorij in zaporedja znamk, kar je izenačilo izhodiščne možnosti vseh znamk.

Izračun

Matematični izračun ocen zaupanja temelji na podatkih enajststopenjske lestvice in je bil uporabljen poenoteno za vse kategorije in vse znamke. Mediana je svojo inovacijo poimenovala model zaupanja.

 

Smernice za uporabo logotipa Trusted Brand

1. Načelno lahko nagrajene blagovne znamke uporabljajo logotip Trusted Brand v vsem svojem marketinškem in oglasnem gradivu, med drugim tudi v:

 • oglaševalskih kampanjah
 • promocijski literaturi (letakih, brošurah, gradivu na prodajnih mestih, biltenih podjetja, letnih poročilih itn.)
 • izjavah za javnost
 • spletnih straneh
 • izdelkih (etikete, nalepke, transportna embalaža)

2. Zmagovalci lahko logotip uporabljajo v promocijskem gradivu samo v državah, v katerih jim je bil podeljen naziv Trusted Brand.

3. Zmagovalci lahko uporabljajo logotip samo glede na kategorijo, za katero jim je bil naziv podeljen.

4. Zmagovalci lahko uporabljajo logotip samo v letu, za katero jim je bil naziv podeljen, razen če so naziv prejeli v več letih. V tem primeru lahko omenijo več let, v katerih so prejeli naziv. Leto traja od 1. januarja do 31. decembra.

5. Brez posebnega dovoljenja ni dovoljeno spreminjati nobenih oblikovnih ali besedilnih značilnosti logotipa. Najbolje je, če se logotip uporablja v opredeljeni modri, črni ali beli barvi na ozadju druge barve. V primeru, da barve, ki jih uporablja z nazivom Trusted Brand nagrajena blagovna znamka, ne dopuščajo uporabe modrega logotipa, ga je mogoče uporabiti v drugih barvah, da se ujema z barvami podjetja, nagrajenega z nazivom Trusted Brand. Uporabiti se sme samo celoten logotip. Okoli logotipa mora biti tudi nekaj prostora, ki praviloma ne sme biti manjši od širine dveh zvezdic na robu logotipa.

6. Zmagovalci logotipa ne smejo uporabljati v povezavi z omenjanjem katerega koli konkurenčnega podjetja ali izdelka.

7. Zmagovalci, ki želijo uporabiti logotip, morajo pred uporabo predložiti kopijo in/ali gradivo, na katerem ga želijo uporabiti, Reader's Digestu v avtorizacijo. Reader's Digest se bo na vse takšne prošnje takoj odzval in si pridržuje pravico, da po lahko lastnem preudarku kadarkoli zavrne uporabo logotipa. Reader's Digest tudi ni odgovoren za kakršne koli odškodninske zahtevke do zmagovalcev, ki bi izvirali iz uporabe logotipa.

8. Reader's Digest oziroma njegovi uredniki ne dajejo nobenih potrdil o blagovnih znamkah, ki so zmagale v raziskavi.

Slikovno gradivo

Za dostopa do slikovnega gradiva (logotipi Trusted Brand, fotografije s podelitve, …) prosimo pošljite na e-naslov urednistvo@rdslovenija.si

 • Dodaj na Twitter
 • Dodaj na MySpace
 • Dodaj na Delicious

KONTAKT

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1536 Ljubljana

E-naslov: inford@mkz.si
Telefon: 01 241 3661
Faks: 01 425 28 33

www.rdslovenija.si
www.facebook.com/rdslovenija

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.