Berilo 4, Razširi roke

Berilo za 4. razred osnovne šole

Berta Golob Igor Saksida Metka Kordigel Mojca Honzak

Berilo 4, Razširi roke, učencem ponuja nova besedila, ki so blizu sodobni odraščajoči in na svoj način že kritični osebi, urjenje govorne spretnosti, dejavno vključevanje v dojemanje besedilnega gradiva in oblikovanje lastnega sprejemanja, njegovih sporočil ter vrednost njegovega jezikovnega izraza.

»Ob izboru besedil v Berilu 4, Razširi roke, je ustrezno novim strokovnim pogledom prenovljen tudi didaktični pristop. V njem sta na novo zasnovana predvsem odkrivanje oblikovnih značilnosti literarnih besedil in razpoznavanje vsebinskih prvin (značajev literarnih oseb, pomena dogodkov, značilnosti okolja, časa in prostora ipd.). Z njima avtorji berila želijo spodbuditi učenčevo samostojno sklepanje, odgovore na vprašanja in poskuse lastne (osebne ali skupinske) predstavitve besedila (pesmi, pripovedi, igre), kar omogoča možnost individualnega ali skupinskega dela v razredu.«

Iz recenzije dr. Helge Glušič

Leto izida: 2010

Število strani: 155

ISBN/EAN: 9789610108320

Mere izdelka: 26 x 20,5

Vezava: Broširana

Datum izida:

Založba: Mladinska knjiga Založba

Otroci-ki-berejo_Blok
Beremo

Z branjem se otroci razvijajo v misleča in empatična bitja

Branje je ena ključnih zmožnosti, ki jih potrebujemo v vsakdanjem življenju. V poklicnem in osebnem. Za pridobivanje in za užitek.

Spoznajte revijo Ciciban

Pogovor z urednico Nano Kisel

Spoznajte Moj planet

Urednica Maja Bajželj o reviji

UcimSe.com

Računalniške igrice usklajene z učnimi načrti? Seveda!

Na portalu Učimse.com.

Menu