Zabavne ZGODLJE-GODLJE

Prvi pisatelj za otroke, ki je ostal 100 tednov na 1. mestu svetovne lestvice knjig za otroke in potolkel bližnje tekmece za več kot 20 tednov.

12,5 milijona prodanih knjig na svetu, prevodi v 46 jezikov

Pri nas skupaj več kot 11.000 prodanih knjig

Vsi ti brezupno obupni otroci 2

Zb(i)rke frke desetih slastno srhljivih zgodb 2
Nove zgodbe o obupnih pamžih, ob katerih je treba paziti, da se ne polulate od smeha. Čisto resno. Brez heca. Pozdravljajo vas Griselda, ki obožuje plazeče se žužke, Noe, ki zna reče samo 'ne', nenasitni Humbert, ki požre vse, kar vidi, Stacey, ki misli, da ji je usojeno biti zvezda, Brad, najbolj pokvarjeni fant na svetu …

 

Mišburger

Mišburger

Napeto reševanje majhnega kosmatinca
Življenje male Zoje ni nič kaj prijazno. Njena mačeha je nesramna lenoba, ki Zojo sili celo, da ji iz nosu vleče nagnusne smrklje. Dneve pa ji greni tudi Tina, ki jo vztrajno nadleguje in pretepa. Dovolj? Seveda ne! Tukaj je še zlobni lastnik stojnice Mišburger, ki se spravi na Zojino ljubljeno podgano. Uganete, kaj hoče narediti iz nje? Ja? Ja! Na srečo je nagnusna ogaba za svojo zlobo kaznovana, kot se spodobi!

 

V naši šoli je kača

Walliams, V naši šoli je kača

Zabavna slikanica o nabriti deklici
Miranda je bila rada nekaj posebnega. Zato na dan, ko so otroci lahko prinesli v šolo domače ljubljenčke, ni prinesla kanarčka ali mucka, ampak ─ pitonko Penelopo. Otroci so se lepo igrali s kačo, dokler ni prišla ravnateljica, prepovedala kači zadrževanje v šoli in jo zaprla v pisarno. Penelopa se seveda ni strinjala z njo … Uf, zabava se je komaj zdaj dobro začela!

 

Vsi ti brezupno obupni otroci

Walliams, Vsi ti brezupno obupni otroci

Zb(i)rke frke desetih slastno srhljivih zgodb
Si upate spoznati slinavega Slinka, cmeravo Cilko, ušivega Šimeta, migetavo Minko, smrkavega Sandija, nemarno Nedo, pukajočo Punči in druge grozkote? To namreč ni knjiga o PRIJAZNIH otrocih!  To so zgodbe o otrocih, ki kar naprej prdijo, ne morejo biti pri miru, si toliko časa vrtajo po nosu, da se svet uduši v njihovem smrklju … Fuj, frrr, brr!

 

Babica barabica

Walliams, Babica barabica

Največkrat ponatisnjena Walliamsova knjiga v Avstraliji
Kar 41 prevodov v tuje jezike! Pri nas prodanih že več kot 5000 izvodov knjig

Benova babica je ZELOOO dolgočasna. Kar naprej bi rada igrala črko na črko, Bena pošilja spat ob NENORMALNO zgodnji uri. In povrhu še SMRDI po zelju in na ves glas spušča vetrove! ŽIVA GROZA. Pomota! Beno v resnici nima pojma, kakšno skrivnost ima babica. In ko jo nekega  večera po naključju odkrije, sledi svetovna pustolovščina.  

 

Mihec milijarder

Wallimas, Mihec Miljarder

Duhovita in topla pripoved za vso družino
Mihec ima mnogo razlogov za to, da bi bil srečen. Pravzaprav, okoli milijardo. Mihec je namreč bogat. Res, res bogat. Ima svojo stezo za bovling, svojo kinodvorano, svojega strežnika, ima pa tudi orangutana. Je najbogatejši dvanajstletnik v deželi. Toda Mihec ni srečen. Zakaj ne? Ker ima milijon funtov ... in niti enega prijatelja.  A potem se pojavi nekdo …

 

Tiranska teta

Walliams, Tiranska teta

Uspešnica št. 1 na lestvici knjig za otroke
Nagrada Narodne biblioteke Velike Britanije leta 2014 za zvočno knjigo
Prisrčna, porogljiva pustolovščina

Stellina starša, lord in lady Saxby, se ubijeta v prometni nesreči. Takrat se v njenem domu pojavi grozna teta Alberta z veliko sovo, ki ji je ime Wagner. Stello namerava ogoljufati za dediščino, a na srečo ima deklica skrivno in rahlo grozljivo orožje, s katerim se namerava ubraniti pred spletkarsko teto ...

 

Zlobna zobarka

Walliams, Zlobna zobarka

Srhljivo zabavna zgodba o fantu z velikim srcem in še večjim strahom pred zobarjem
Zlobna tema je zajela mesto, ponoči se začnejo dogajati čudne reči. Otroci pod blazine polagajo zobke za zobno miško, a zjutraj, ko se zbudijo, namesto darila najdejo mrtvega polža slinarja, živega pajka ali na stotine strigalic ... Le kdo ali kaj stoji za tem? 

 

 

 

Komentarji

  • Dodaj na Twitter
  • Dodaj na MySpace
  • Dodaj na Delicious

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.