Skip Navigation LinksDomovZa medijeDogodki za novinarjeIvo Svetina, Jani Virk in Feri Lainšček

Ivo Svetina, Jani Virk in Feri Lainšček

Založba Mladinska knjiga vljudno vabi na predstavitev knjižnih novosti izpod peresa slovenskih ustvarjalcev, ki bo v sredo, 5. septembra 2018, ob 11. uri v knjigarni Konzorcij, Slovenska 29, Ljubljana.

 

Založba Mladinska knjiga vljudno vabi na predstavitev knjižnih novosti izpod peresa slovenskih ustvarjalcev, ki bo v sredo, 5. septembra 2018, ob 11. uri v knjigarni Konzorcij, Slovenska 29, Ljubljana.

V zbirki Kondor je ob 70-letnici Iva Svetine izšel izbor pesmi PLAMEN IZ MORJA iz več kot dvajsetih zbirk, ki jih je pesnik ustvaril v zadnjega pol stoletja. Pesmi je izbral Igor Divjak in h knjigi mojstra erotične, senzualne in duhovne poezije prispeval spremno besedo.

Pisatelj Jani Virk se v zbirki Nova slovenska knjiga predstavlja z romanom BREZ IMENA. V njem z veliko mere empatije mojstrsko pripoveduje zgodbo o občutljivih letih dozorevanja, potem ko se je običajno, srečno otroštvo glavnega junaka prekinilo zaradi ločitve staršev.

Svojevrsten jubilej praznuje Feri Lainšček s knjigo PRVOTNOST – POEMA O LJUBEZNI, ki je že stota iz njegove ustvarjalne delavnice. Lainšček zgodbo o pradavni deklici Njo in njeni arhetipski usodi med bralce pošilja tretjič. Kot sam pravi, jo je »iz jezika pradavnih magov« tokrat prevedel v bolj razumljiv literarni jezik. Z izjemno pozornostjo ji je novo podobo vdahnil ilustrator Jure Engelsberger. Spremno besedo je napisala Darka Tancer Kajnih.

Ob letošnji stoti obletnici smrti Ivana Cankarja je v zbirki Kondor izšla knjiga Ivana Cankarja KAKO SEM POSTAL SOCIALIST IN DRUGI SPISI, s katero se Cankar predstavlja kot političen pisec. Izbor besedil in spremna beseda je delo Primoža Viteza.

Prisrčno vabljeni v družbo ustvarjalcev!

Uredniki

Andrej Ilc, Nela Malečkar in Irena Matko Lukan

Služba za odnose z javnostmi

Založba Mladinska knjiga
Slovenska 29, Ljubljana

Telefon: 01 241 3174
Faks: 01 425 28 01
E-naslov: pr@mkz.si

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.