Skip Navigation LinksDomovZa medijeDogodki za novinarjeNa Trubarjevi o Starinarnici

Na Trubarjevi o Starinarnici

Vabimo na prav posebno druženje ob izidu prvenca Lune J. Šribar Starinarnica, ki se bo začelo v četrtek, 12. aprila 2018, ob 18.uri v knjigarni Mladinske knjige na Trubarjevi.

 

Vabimo na popotovanje po fikcijski resničnosti starinarnice

V četrtek, 12. aprila, se lahko oddahnete od vsakdanjosti s popotovanjem po romanu Starinarnica.

Pričnemo ob 18. uri v knjigarni Mladinske knjige na Trubarjevi ulici, kjer se bo Tina Košir pogovarjala z avtorico romana Luno J. Šribar, oblikovalko Tanjo Radež ter starinarjem in navdihom za romaneskni lik Jako Prijateljem.

Po raznovrstnih temah, ki jih bomo pretresali, od pisanja, možnih »mehkih« oblik upora proti sistemskim krutostim do zbirateljstva, se bomo napotili v naslednji romaneskni kraj dogajanja, frizerski salon Mete Podkrajšek. Od Mete pa skočimo še v magično starinarnico Carniola Antiqua, kjer se svobodno naklepečemo.

 

Luna J. Šribar je etnologinja in kulturna antropologinja. Od nekdaj jo pritegujejo ljudje, ki se ne prilagajajo merilom prevladujoče družbe in si tako pogosto »nakopljejo« nenavadne življenjske usode, ter rabljene, tudi odvečne stvari. Vse omenjeno odseva v njenem prvencu Starinarnica, sicer romaneskni zgodbi o čarobni in nenavadni starinarnici in starinarju, ki uči ljudi ekonomije daru. Ko krožijo predmeti, se križajo in spreminjajo različne usode ljudi.

Služba za odnose z javnostmi

Založba Mladinska knjiga
Slovenska 29, Ljubljana

Telefon: 01 241 3174
Faks: 01 425 28 01
E-naslov: pr@mkz.si

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.