Skip Navigation LinksDomovZa medijeDogodki za novinarjeNovi mladinski romani

Novi mladinski romani

Mladinska knjiga v torek, 23. oktobra 2018, ob 11. uri vabi v knjigarno Konzorcij. Predstavili bomo tri nove romane, ki so izšli v zbirki Odisej in nagovarjajo tako mlade kot njihove odrasle. Med njimi sta knjigi Vinka Möderndorferja in Janje Vidmar.

Mladinska knjiga prijazno vabi na predstavitev treh novih romanov, ki so izšli v zbirki Odisej in nagovarjajo tako mlade kot njihove odrasle.

O odraščanju, prvi ljubezni in relativni vrednosti strašnih težav govori novi mladinski roman JAZ SEM ANDREJ večkrat nagrajenega pisatelja Vinka Möderndorferja.

Poetični roman v verzih irske avtorice Sarah Crossan ZAVETJE VODE je bil nominiran za prestižno nagrado Carnegie medal in pripoveduje zgodbo o deklici Kasienki, ki se spopada z osamljenostjo in išče svojo pot v tujem svetu.

Nova knjiga priljubljene in prav tako večkrat nagrajene pisateljice Janje Vidmar ČRNA VRANA prinaša mojstrsko napisano zgodbo, ki zadene naravnost v srce. O romanu je avtor spremne besede Boštjan Videmšek zapisal: »To je knjiga, ki bi morala biti obvezno branje za vsakogar, obenem pa orožje in orodje boja proti pošasti razčlovečenja.«

Srečali se bomo v torek, 23. oktobra 2018, ob 11. uri v knjigarni Konzorcij. Toplo vabljeni!

O knjigah bodo ob urednici Alenki Veler spregovorili: avtorja Janja Vidmar in Vinko Mӧderndorfer, prevajalka Ana Barič Moder in še kdo. Z nami bo tudi ilustrator Jure Engelsberger.

Več o knjigah za mlade bralce: http://www.mladinska.com/fejstbuk

 

Služba za odnose z javnostmi

Založba Mladinska knjiga
Slovenska 29, Ljubljana

Telefon: 01 241 3174
Faks: 01 425 28 01
E-naslov: pr@mkz.si

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.